Ahududu Reçeli Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Reçeller - Marmelatlar Bölümünden Ahududu Reçeli Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Ahududu Reçeli Tarifi

    Reklam



    Ahududu Reçeli Tarifi

    Forum Alev
    Ahududu Reçeli Tarifi


    Malzemeler
    1 kilogram ahududu
    1.5 kilogram tozşeker
    2 yemek kaşığı limon suyu


    Yapılışı Ayıkladığınız ahududuları büyük bir kap içinde yıkayın ve süzgece alıp süzün.


    İyice süzülmüş ahududuları bir tencereye, bir kat ahududu bir kat toz şeker olmak üzere kat kat koyun. Üzerine limon suyunu ekleyin. Kısık ateşte reçel önce sulanıp sonra koyu bir kıvama gelinceye kadar ara ara karıştırarak kaynatın.


    Kıvama gelmiş reçeli ateşten alın, delikli bir kepçe ile üstündeki köpükleri toplayın. Sıcakken kavanozlara koyun.




  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Ahududu Reçeli Tarifi

    Reklam



    Ahududu meyvesi kan yapan ve mevcut kanı temizleyen faydalı bir meyvedir ayrıca vücuda dinçlik verir bu kadar faydalı ve lezzetli bir meyvenin reçeli de artık nasıl olur siz düşünün







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi