Gül Reçeli Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Reçeller - Marmelatlar Bölümünden Gül Reçeli Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Gül Reçeli Tarifi

    Reklam



    Gül Reçeli Tarifi

    Forum Alev
    Gül Reçeli Tarifi

    Malzemeler

    100 gram kokulu gül yaprağı
    1.5 kilogram tozşeker
    1 kahve fincanı limon suyu

    Yapılışı Gül yapraklarını toplu halde dağılmadan çıkartıp beyaz sivri uçlarını bir makasla kesin. Gül yapraklarını birkaç kez bol suyla yıkayıp süzgece alın. Süzülen yaprakları bir tencereye koyup limon suyu ile iyice ovarak yumuşatın. Daha sonra şekeri katın ve yaprakları şekerde ovduktan sonra üstü kapalı olarak serin bir yerde 2 gün bekletin.

    Daha sonra 1,5 su bardağı su ekleyip kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın ve 40 dakika pişirin. Üzerinde biriken köpüğü alıp ateşten indirin ve soğumasını beklemeden kavanozlara doldurun




  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Gül Reçeli Tarifi

    Reklam



    bana göre reçeller içinde en lezzetlisi en güzeli ve mis gibi kokusuyla gül reçeli bambaşkadır.Artık gül suyu tatlılarda ve daha birçok şeyde kullanılmaktadır.Gül reçeli yapmak isteyenler taze gülleri toplamaya dikkat etsin







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi