Bergamut Reçeli Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Reçeller - Marmelatlar Bölümünden Bergamut Reçeli Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Bergamut Reçeli Tarifi

    Reklam



    Bergamut Reçeli Tarifi

    Forum Alev
    Bergamut Reçeli Tarifi

    Malzemeler


    2 adet bergamut
    1/2 adet limon
    5 su bardağı toz şeker
    5 bardak su

    Yapılışı Bergamutların sarı dış kabuklarını bıçakla ayıklayınız. İsterseniz çıkan sarı kabukları kağıt üzerine yayarak kurutabilirsiniz. Kurumuş kabukları çay demlemede kullanabilirsiniz. Zar kabukları ayıklanmış bergamutları boylamasına dörde bölünüz. İçteki ekşi sulu kısımlarını temizleyiniz. Kalın etli kabukları kuşbaşı büyüklüğü doğrayınız. İsterseniz kabukları rulo yapmaya elverişli biçimlerde kesebilirsiniz. Rulo yaptıktan sonra da iğne ile ipliğe dizebilirsiniz. Kuşbaşı doğranmış veya ipliğe dizilmiş kabukları harlı ateşte kaynayan bol suya atınız. 5 dakika kadar haşlayıp soğumaya burakınız. Haşlama suyu içinde bir gün bekletiniz. İkinci gün bergamutların içinde beklediği suyu dökünüz. Bergamutları sıkıp suyunu çıkardıktan sonra tekrar harlı ateşte kaynayan suda 5 dakika haşlayınız ve soğumaya bırakıp bir gün daha bekletiniz. Aynı işlemi bir kez daha tekraralayınız. Böylece bergamutlar toplam üç kez haşlanıp dinlendirilimiş olacaktır. Şekeri ve suyu tencereye koyunuz, karıştırarak orta ateşte kaynatınız. Suda dinlenmiş bergamut kabuklarını sünger gibi elde sıkıpsuyunu çıkartınız ve kaynamakta olan şuruba atınız. Bergamutlar şurubu çekip saydamlaşınca ve de şurup kıvamını bulunca limon suyunu gezdiriniz. Birkaç karıştırmadan sonra da ocağın altını kapatınız. Reçel ılıyınca, kaynar sudan geçirilip kurulanmış temiz kavanozlara doldurunuz. Soğuduktan sonra kavanozların tepesine kağıt koyup kapakları kapatınız.

    Not: soğuk yüzey üzerine damlatılan şurup bezelye gibi toplaşıyorsa veya iki parmak ucu arasına konulup parmaklar açıldığında telleşip uzuyorsa, reçel kıvam tutmuş demektir.




  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Bergamut Reçeli Tarifi

    Reklam



    Bergamut yaprağından kokusuna meyvesinden çekirdeğine çok faydalı bir bitkidir ayrıca kozmetik ve içtiğimiz çaylara kadar kullanılmaktadır.bergamut reçel yapımındada çok güzel sonuç vermiştir







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi