Turunç Reçeli Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Reçeller - Marmelatlar Bölümünden Turunç Reçeli Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Turunç Reçeli Tarifi

    Reklam



    Turunç Reçeli Tarifi

    Forum Alev
    Turunç Reçeli Tarifi

    Malzemeler


    6 su bardağı Şeker
    3 bardak Su
    1 yumurtanın akı
    1 çay kaşığı Limon tuzu
    1 adet Limon
    1 kg. Turunç

    Yapılışı Büyükçe bir tencerede şekeri, suyu, limon suyunu karıştırın. Tencereyi ateşe koyun. Yumurta akını bir fincan su ile çırpın. Tencereye ilave edin. Tencerenin üzerine biriken köpüğü, delikli kepçe ile alın.

    Bu arada, turunç kabuklarını rende ile iyice alın. Büyükçe bir tencerede bolca su ile beş dakika kaynatın. Süzün. Tekrar sıcak suyla ateşe koyup beş dakika daha kaynatın. Tekrar süzün. Yine sıcak su ile yumuşayıncaya kadar kaynatın. Süzüp beş dakika soğuk suda bekletin.

    Turunçları kuşbaşı ve yuvarlak istediğiniz şekilde doğrayın. Kıvamı gelmiş şuruba atın.
    Şurubun kıvamı şöyle anlaşılır. Şuruptan bir kaşık alın, ılıtın. Parmağınızla bir miktar alın. İki parmağınızın arasındaki şurup, parmağınızı açıp kapatırken tel tel oluyorsa kıvama gelmiş demektir.

    Turunçlar şurubun içinde bir süre kaynatılıp kıvama gelince ateşten alınır. Köpüğü temizlenir. Ilıyınca kavanozlara doldurulur. Kavanozlarda hiç boşluk bırakılmaz.




  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Turunç Reçeli Tarifi

    Reklam



    turunç reçeli tadı kokusu ve görünümüyle farklı ve güzel bir lezzet yapımı farklı olduğu için evinde yapacak olanların yardım alarak yapmaları önerilir







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi