Frambuaz Reçeli Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Reçeller - Marmelatlar Bölümünden Frambuaz Reçeli Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Frambuaz Reçeli Tarifi

    Reklam



    Frambuaz Reçeli Tarifi

    Forum Alev
    Frambuaz Reçeli Tarifi

    Malzemeler


    1 adet büyük portakal
    1 kilogram frambuaz
    1 kilogram tozşeker
    50 gram badem
    1 çay kaşığı tereyağı
    1 adet limon suyu

    Yapılışı Portakalı soyun. Ardından minik minik doğrayın.
    Frambuazları ayıklayıp, süzün. Genişçe bir tencerede frambuazları, şekeri ve portakalı karıştırın ve orta ateşe pişirin. Şeker eridikten sonra tereyağını ilave edin. Çok kısık ateşte fazla kaynatmadan 10-15 dakika kadar pişirin. Limon suyunu ekleyin.

    Bademleri suya koyun ve bekletin. Kabuklarını soyup mutfak robotundan geçirin.

    Tencereyi ocaktan almadan önce bademleri ilave edin. Reçeli bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın.

    NOT: Frambuaz çok dayanıksız olduğu için alınır alınmaz kullanılması gerekmektedir. Bu reçeli taze frambuaz bulamadığınız aylarda donmuş frambuaz kullanarak da hazırlamanız mümkün.




  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Frambuaz Reçeli Tarifi

    Reklam



    frambuaz sevenler bu reçele bayılacak özellikle çocukların seveceği bu reçeli anneler kolaylıkla yapacak ve reçellerinin arasından eksik etmeyeceklerdir şimdiden kolay gelsin







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi