Mandalina Reçeli Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Reçeller - Marmelatlar Bölümünden Mandalina Reçeli Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Mandalina Reçeli Tarifi

    Reklam



    Mandalina Reçeli Tarifi

    Forum Alev
    Mandalina Reçeli Tarifi


    Malzemeler


    5 adet büyük mandalina,
    1 kg. şeker,
    500-750 gr. su,
    1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu hesap edilir.


    Yapılışı Mandalinalar önce yıkanır, kabukları soyulur, dilimlere ayrılır. Dilimlerin şekli bozulmadan çekirdekleri çıkarılır. Çekirdeksiz mandalinalar daha elverişlidir. Dilimler üzerinde kalan beyaz lifler iyice temizlenir. Ayrı bir yerde mandalina kabukları, az bir su içinde 5-10 dakika kaynatılarak haşlanır. Sonra kabukları ezilerek kevgirden geçirilir veya varsa et makinasında kıyılır. Bir kg. şeker 500-750 gram su içinde kaynatılarak şurup hazırlanır. Şurubun köpükleri alınır, sonra mandalina dilimleri, kıyılmış kabuklar şurup içine atılarak hep birlikte istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir. Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tuzu ilave edilerek 1-2 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan indirilir ve sıcak sıcak temiz kaplara doldurulur.




  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Mandalina Reçeli Tarifi

    Reklam



    mandalina cenneti bir ülke olarak kışın manavlarda ve pazarlarda bolca tezgahlarda görülen mandalinalar dan neden reçel yapmayalım herkesin sofrasında reçeller arasında bulunmalı







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi