Kabak Reçeli Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Reçeller - Marmelatlar Bölümünden Kabak Reçeli Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Kabak Reçeli Tarifi

    Reklam



    Kabak Reçeli Tarifi

    Forum Alev
    Kabak Reçeli Tarifi


    Malzemeler


    1 kg. kabak,
    1 .5 kg. şeker,
    750 gram su,
    1 limon suyu veya 1 .5 gram limon tuzu.


    Yapılışı Helvacı kabağının iri, derin dilimli olanı iyidir. Kabuğu soyulmuş veya çekirdeği çıkarılmış kabak dilimleri 4-5 mm. derinlikte kesilir. Bu dilimleri 4 kg. su içinde 250 gr. sönmüş kireç eritilmiş ve durulmuş kireç suyuna konarak 6 saat veya daha fazla bekletilir. Sonra kabaklar duru suda yıkanıp suyu süzüldükten sonra şeker ve sudan yapılmış kaynar şurup içine konarak pişirilir. Reçel kıvamını bulunca limon suyu veya limon tuzu ilave edilerek 1-2 dakika daha kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir. Sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurulur.




  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Kabak Reçeli Tarifi

    Reklam



    Aklımıza bile gelmeyen meyvelerden reçeller yapılması insanın ne kadar zeki ve marifetli bir varlık oldugunu gösteriyor kabak reçeli tarifi sizi çok şaşırtıcak denemeyen denesin







+ Yorum Gönder
yeşil kabak reçeli nasıl yapılır
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi