Armut Marmelatı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Reçeller - Marmelatlar Bölümünden Armut Marmelatı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Armut Marmelatı

    Reklam



    Armut Marmelatı

    Forum Alev
    Malzemeler:
    1.200 gr armut
    600 gr toz şeker
    karanfil


    Yapılışı:
    Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Armutlar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.



  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Armut Marmelatı

    Reklam



    Armut marmelatı yapımı gayet kolay ve uğraştırmayan bir tarifdir tek meyve ile yapılması marmalatın çabuk yapılmasına sebep olur ayrıca karanfilde tarife hoş bir koku vermektedir







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi