Kolay sade keşkül tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Reçeller - Marmelatlar Bölümünden Kolay sade keşkül tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    DOLUNAY
    Özel Üye
    Reklam

    Kolay sade keşkül tarifi

    Reklam



    Kolay sade keşkül tarifi

    Forum Alev
    Kolay sade keşkül tarifi



    Malzemelerimiz:
    3/4 çay bardağı pirinç

    1 çay bardağı badem

    1 litre (5 su bardağı) süt

    3/4 su bardağı toz şeker

    1 çay bardağı hindistan cevizi

    Yarım çay bardağı Antep fıstığı (dövülmüş)

    Keşkül Tarifi:


    Pirinci yıkayıp süzün. 1 su bardağı su ile bir gece önceden ıslatın. Bademleri 10 dakika sıcak suda bekletin. Yumuşayan kabuklarını soyun. Pirinç ve bademi havanda döverek veya mutfak robotunda çekerek irili ufaklı toz haline getirin. Süt, şeker ve hindistan cevizinin yarısıyla birlikte ateşe koyun. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Keşkülleri 6 kâseye paylaştırın. Üzerini kalan hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.
    NOT: (Pirinci suda yumuşattıktan sonra ezerek Osmanlı geleneğinden gelen “subye” hazırlanmış olur. Buna imkân veya vakit bulamayanlar pirinç yerine 6 silme çorba kaşığı pirinç nişastası da kullanabilirler.)



  2. 2
    rabia07
    Usta Üye

    --->: Kolay sade keşkül tarifi

    Reklam



    Faklı bir tarifmiş hemen yağacağım teşekkürler emeğinize sağlık:)







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi