Sıcak Yemek Yemenin Zararları nelerdir?

+ Yorum Gönder
Sağlık ve Sağlık-Genel Bölümünden Sıcak Yemek Yemenin Zararları nelerdir? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Aytu
    Bayan Üye
    Reklam

    Sıcak Yemek Yemenin Zararları nelerdir?

    Reklam



    Sıcak Yemek Yemenin Zararları nelerdir?

    Forum Alev
    Sıcak Yemek Yemenin Zararları

    Sıcak yemek yemenin zararları nelerdir?

    Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şuayip Yalçın, hızlı ve sıcak yemek yemenin mide kanseri riskini arttırdığını kaydetti.

    Tıbbi Onkoloji Derneği ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığı ve Medikal Onkoloji Ünitesi tarafından düzenlenen 1.Gastrointestinal Kanserler Konferansı, Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek Beldesi’nde sürüyor.

    Konferansta düzenlenen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Şuayip Yalçın, kolon kanserinin tüm kanserlerin yüzde 8′ini oluşturduğunu ve sindirim sisteminin en sık görülen kanseri olduğunu söyledi.

    Kolon kanserlerinin kadınlarda meme kanserinden sonra ikinci, erkeklerde ise akciğer ve prostat kanserinden sonra üçüncü sırada yer aldığına değinen Yalçın, Türkiye’de her yıl 12 bin yeni kolon kanseri vakasının beklendiğini kaydetti.

    Kolon kanserinin genelde 50 yaş üstü insanlarda görüldüğünü anlatan Yalçın, kolon kanserlerinin yağlı ve kırmızı eti fazla tüketme, şişmanlık ve sebze ve meyveyi az tüketme ile az lifli gıda tüketmekten kaynaklandığını söyledi.

    Kolon kanserinde tedavi başarısının en önemli faktörün kanserin evresi olduğunun altını çizen Yalçın, “Kolon kanserlerinde erken tanı da tedavi başarı oranı oldukça yüksektir. Kalın bağırsak kanseri erken tanı konulduğu yüzde 90-95 oranlarında başarı sağlanılıyor. Ancak hastaların sadece beşte birinde erken tanı konabilmektedir. Bu hastalarda cerrahi yeterlidir. Ancak tümürün bağırsak duvarı boyunca ilerler veya lenf düğümüne sıçraması halinde cerrahi ile başarı oranı yüzde 40-60 iken cerrahi sonrası uygulanan kemoterapiden sonra hastalarda başarı oranı yüzde 80′lere çıktı” dedi.

    Kolon kanseri hastalarının, hastalığın ileri evrelerinde kemoterapi tedavisi gördüklerini kaydeden Yalçın, “Tümörlere yönelik yani hedefe yönelik ajanların ortaya çıkışı ile kemoterapinin etkinliğinde anlamlı artış sağlandı. Türkiye’de kolon kanserinde hastaneye başvuru geç olduğu için genellikle ileri evrede tanı konuluyor. Bu nedenle toplumsal farkındalığın artması ve kalın bağırsak kanserine yönelik olarak 50 yaş üstü bireylerde kolon kanseri taraması yapmak gerekmektedir. Bunun için yıllık dışkıda gizli kan bakılması ve 10 yılda bir kolonoskopi uygulanmasını öneriyorum” dedi.




  2. 2
    VESLiHAN
    Bayan Üye

    Cevap: Sıcak Yemek Yemenin Zararları nelerdir?

    Reklam



    Her şeyin ortası karardır.Bu nedenle yediğimiz besinlerin çok soğuk olması yada fazla sıcak olması vücudumuza ve özellikle sindirim sistemine zarar vermekte ve çeşitli hastalıklara sebep olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi