Bezelye Fransez - Meze Tarifleri - Meze Yapımları

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Salatalar Soslar ve Mezeler Bölümünden Bezelye Fransez - Meze Tarifleri - Meze Yapımları ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    LoveNess
    Bayan Üye
    Reklam

    Bezelye Fransez - Meze Tarifleri - Meze Yapımları

    Reklam



    Bezelye Fransez - Meze Tarifleri - Meze Yapımları

    Forum Alev
    MALZEMELER
    8 kişilik
    1 kutu konserve bezelye
    30 adet arpacık soğan
    1 adet yeşil salata
    1 çay kaşığı toz şeker
    1 adet yeşil salata ince dilimlenmiş
    1 çorba kaşığı yağ
    ½ tatlı kaşığı tuz
    2 çorba kaşığı un
    2 su bardağı et suyu


    HAZIRLANIŞI
    Kutuyu açın ve bir süzgece boşaltın. Üzerine biraz soğuk su dökün ve süzülünce bezelyeleri bir tencereye koyun üzerine yeşil salata, soğanları ve et suyunu, tuzu, şekeri ekleyin. Ağzını kapatıp orta ateşte kaynatarak 20 dakika pişirin. Bir kabın içine unla yağı karıştırın, içine bezelyenin suyundan koyup sulandırın, bezelyenin içine dökün. 15 dakika pişirip servis yapın.




  2. 2
    ELVAN
    Bayan Üye

    Cevap: Bezelye Fransez - Meze Tarifleri - Meze Yapımları

    Reklam



    Bezelye sebzesi baklagillerden bir sebze olup bir bütün olarak kullanılabildiği gibi sadece taneleri de kullanılabilen bir bitkidir. Görüntü olarak yemeklere güzellik katmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi