Cevizli Yoğurtlu Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Salatalar Soslar ve Mezeler Bölümünden Cevizli Yoğurtlu Ezme Tarifi Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Cevizli Yoğurtlu Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Cevizli Yoğurtlu Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Cevizli Yoğurtlu Ezme Tarifi - Cevizli Yoğurtlu Ezme Nasıl Yapılır?


    2 dilim bayat ekmek,
    3 yemek kaşığı ceviziçi,
    2 diş sarmısak,
    2 yemek kaşığı zeytinyağı,
    2 yemek kaşığı yoğurt,
    2 yemek kaşığı limon suyu,
    1 çay kaşığı domates salçası,
    1 çay kaşığı biber salçası,
    1 çay kaşığı pul biber,
    Tuz.


    •Ekmek dilimlerinin kenarlarındaki kabuğu kesip atın, dilimleri çukur bir kaba koyup üzerlerine soğuk su dökün. Beş dakika sonra dilimleri sudan çıkartın, sıkarak suyunu süzün, parmaklarınızla ufalayın. Ceviziçini mutfak robotunda çekin veya havanda dövün. Sarmısakların kabuklarını soyup biraz tuz ile havanda dövün. Ekmek kırıntısı, ceviz, sarmısak, zeytinyağı, yoğurt, limon suyu, domates salçası, biber salçasını birlikte iyice karıştırın. Servis tabağına koyun, üzerine pul biber ekin, birkaç yarım ceviz ve maydanoz ile süsleyip sofraya getirin. Kıvamı koyu olduğu takdirde koyduğunuz yoğurt miktarını artırabilirsiniz. Ceviz yerine fındık veya badem de kullanabilirsiniz
    .



  2. 2
    ELVAN
    Bayan Üye

    Cevap: Cevizli Yoğurtlu Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Ezme bir çok kişinin çok sevdiği tatlardan biri olup yemeklerin yanında aranan bir tariftir. Farklı bir çok tarifi olan ezmenin hemen hemen her tarifi güzel olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi