Sarımsaklı Havuç Tarifi - Sarımsaklı Havuç Yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Salatalar Soslar ve Mezeler Bölümünden Sarımsaklı Havuç Tarifi - Sarımsaklı Havuç Yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Sarımsaklı Havuç Tarifi - Sarımsaklı Havuç Yapılışı

    Reklam



    Sarımsaklı Havuç Tarifi - Sarımsaklı Havuç Yapılışı

    Forum Alev
    Sarımsaklı Havuç Tarifi - Sarımsaklı Havuç Yapılışı - Sarımsaklı Havuç Malzemeleri


    malzemeleri

    * Yarım kilogram havuç
    * 3 baş soğan
    * 1 baş sarımsak
    * 2 çay bardağı zeytinyağı
    * 1 yemek kaşığı un
    * 1 su bardağı et suyu
    * 1 demet maydanoz
    * 1 yemek kaşığı kırmızı biber
    * 1 tatlı kaşığı karabiber
    * Tuz

    Sarımsaklı havuç tarifi

    1. Havuçları yıkayıp kazıdıktan sonra, yuvarlak dilimler halinde doğrayın.
    2. Bir tencereye zeytinyağı dökün ve ateşe sürün.
    3. Zeytinyağı kızdıktan sonra dilimlenmiş havuç ve soyularak çentilmiş soğanı içine atın. Devamlı karıştırarak 15 dakika müddetle kızartın. Zeytinyağı kafi gelmezse bir çay bardağı su ilave edin.
    4. Sarımsakları soyduktan sonra havanda ezerek tencereye atın. Un ilave edip karıştırın.
    5. Et suyunu tencereye dökün. İyice karıştırın. Karabiber, kırmızı biber ve tuzunu ekleyin. 10 dakika sonra ateşten kaldırın.
    6. Sofraya getirmeden önce, üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirin.




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Sarımsaklı Havuç Tarifi - Sarımsaklı Havuç Yapılışı

    Reklam



    Sebzeleri farklı şekilde tüketmek onlardan alınacak vitaminlerin de farklı şekillerde alınmasını sağladığı için bu tür değişik tarifleri denemekte fayda vardır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi