Mantar sote

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Mantar sote ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    cadi_35
    Yeni Üye
    Reklam

    Mantar sote

    Reklam



    Mantar sote

    Forum Alev
    Malzemeler :
    500 gr kültür mantarı,1 adet iri soğan,3 diş sarımsak,1 adet etsubulyon,3 adet çarliston biber ,1 çaybardağı sıvıyağ ,1 çaybardağı su, az margarin

    Yapılışı :
    Önce mantarların şapka kısımlarını bıçak kullanmadan soyalım gövde kısımlarınıda bıçakla temizleyelim ve mantarları güzelce yıkayalım ve doğrayalım.Soğanları soyup küp küp doğrayalım,domatesleri rendeleyelim yada istenirse kabuklarını soyup küp küp te doğranabilir,sarımsakları ve biberleride doğrayalım ve bir tavaya sıvıyağı ve margarini koyalım içine soğan,sarımsak ve biberi biraz kavuralım biraz yumuşayınca içine mantarı ilave edelim bunları güzelce soteleyelim ve pişmesine yakın içine suyu ve etsubulyonun yarsını ilave edelim ve pişmeye bırakalım ayrı bir tavada az sıvı yağ etsubulyonun kalanını ve domatesleri sos haline gelinceye kadar pişirelim pişirdiğimiz bu sosu mantara ilave edelim ve karıştıralım.

    Afiyet Olsun :)



  2. 2
    AZADE
    Bayan Üye

    Cevap: Mantar sote

    Reklam



    Kültür mantarı yetişmeye başladıktan sonra mantar yemeği fazla yapılmaktadır.Mantar sote yapılması çok kolay olan bir yemektir.Soğanlar ile beraber kavrulması sonucu yapılmıştır.







+ Yorum Gönder
mantarın piştiği nasıl anlaşılır,  mantarin pistigi nasil anlasilir
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi