Yoğurtlu Bakla

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Yoğurtlu Bakla ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Yoğurtlu Bakla

    Reklam



    Yoğurtlu Bakla

    Forum Alev
    YOĞURTLU BAKLA


    M a l z e m e l e r
    250 gr. kuzu eti
    250 gr. taze sarımsak
    2 su bardağı süzme yoğurt
    500 gr. bakla
    1 yemek kaşığı un
    1 çay bardağı nohut
    1 tatlı kaşığı haspir
    2 adet yumurta
    125 gr. margarin
    Biraz tuz ve yeteri kadar su







    HAZIRLANIŞI:

    Et bir tencereye konarak ateşte tavlanır.Et tavlandıktan sonra tuz,nohut ve 2 lt. su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.1,5 cm. uzunluğunda doğranmış ve ayıklanmış bakla suyu kaynamakta olan ayrı bir tencerede hafif haşlanır.Bakla hafif haşlandıktan sonra içine 1,5 cm. uzunluğunda doğranmış taze sarımsak ilave edilip pişirilir.Pişen bakla ve sarımsak süzgeçten geçirilerek pişmiş olan ete ilave edilip bir taşım kaynatılır.Ayrı bir tencerede yoğurt,un ve yumurta karıştırılarak pişirilir.Kaynamaya yakın diğer malzemeler yoğurdun içine boşaltılır.Bir tavada margarin eritilerek üzerine haspir eklenir ve yemeğe dökülür.Yemek servise hazırdır.




  2. Alev
    Özel Üye

    Yoğurtlu Bakla Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi