ZeyTinyağLı bamya

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden ZeyTinyağLı bamya ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    ölüm meleqi
    Üye
    Reklam

    ZeyTinyağLı bamya

    Reklam



    ZeyTinyağLı bamya

    Forum Alev
    malzemeler
    1 kg bamya
    2 Adet soğan
    2 Adet domates
    1 Su bardağı sıvıyağ
    1 Çay bardağı limon suyu
    Yarım tatlı kaiığı tozşeker
    1 Çay bardağı sirke
    Tuz
    Süslemek için limon dilimleri

    Hazırlanışı
    Bamyaları ayıklayıp sap kısımlarını yuvarlak veya huni şeklinde kesin.
    Bamyaları 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sirke karışımında 5 dakika bekletin.
    Soğanı ince kıyıp sıvıyağda pembeleştirin.
    Bamyaları yıkayıp süzgece alın ve bekletmeden soğana ilave edin.
    1-2 dakika soğanla pişirin.
    Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
    Bamyaya ilave edip 2-3 dakika daha pişirin.
    Tozşeker ve limon suyunu ekleyip tuz serpin.
    Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin.
    Limon dilimleriyle süsleyip soğuk olarak servis yapın.
    NOT : Bamya pişerken üzerine yağlı kağıt serip kapağını kapatın ve bu şekilde yemek daha lezzetli olacaktır




  2. Alev
    Özel Üye

    ZeyTinyağLı bamya Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi