Etli Taze Sebzeler

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Etli Taze Sebzeler ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Etli Taze Sebzeler

    Reklam



    Etli Taze Sebzeler

    Forum Alev
    ETLİ TAZE SEBZELER


    (Fasulye, bezelye, barbunya, türlü)

    MALZEMELER:

    -1 kg sebze (türlü için 250'şer gr. fasulye, bamya, kabak, patlıcan)

    -250 gr. kuşbaşı et (koyun ve süt danası)

    -1,5 çorba kaşığı yağ

    -2 soğan

    -2 domates veya bir kaşık salça

    -1- 2 sivri biber

    -Tuz

    YAPILIŞI:

    1- İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur.

    2- Kabuğu soyulup doğranmış domates veya salça konup karıştırılır.

    3- Su (2 -3 bardak) konup et yumuşayıncaya kadar pişirilir.

    4- Yıkanıp ayıklandıktan sonra doğranmış sebze ete ilave edilir. Karıştırılıp kapak kapatılır. Orta ateşte 5- 10 dakika kavrulur.

    5- Üzerini geçmeyecek kadar su konup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Taze sebzeler kendisi su bıraktığı için az su koymalı, gerektiğinde azar azar sıcak su ilave edilmelidir.)

    6- Ateşten alınmadan 5- 10 dakika evvel tuz atılır.

    Not: Bamya pişirilirken sebzeyi et ile kavurmadan suyunu, limonu ve tuzunu koyarak pişiriniz.




  2. Alev
    Özel Üye

    Etli Taze Sebzeler Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi