Zeytinyağlı Iç Baklalı Enginar

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Zeytinyağlı Iç Baklalı Enginar ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Zeytinyağlı Iç Baklalı Enginar

    Reklam



    Zeytinyağlı Iç Baklalı Enginar

    Forum Alev
    ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLALI ENGİNAR

    MALZEMELER:

    -Yarım kg. taze iç bakla

    -6 adet enginar

    -Yarım bardak zeytinyağ

    -1- 2 soğan

    -1 kahve kaşığı şeker

    -limon

    -Yarım demet dereotu

    -Tuz

    YAPILIŞI:

    1- Enginarların taç yaprakları sıyrılarak koparılır.

    2- Uç kısımları kesilip fazla derinleşmeden soyulur.

    3- İçleri kaşıkla çıkarılıp tuzlu limonlu su içine bırakılır.

    4- Saplar dibinden kesilir. Özü çıkana kadar soyulur, küçük doğranır.

    5- İnce doğranmış soğan zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur. Enginarlar bütün, saplar doğranmış olarak konur, 23 bardak su ilavesi ile yarı pişirilir.

    6- Kabuğu çıkarılmış iç bakla, tuz, şeker konur. Kapak kapatılıp yavaş yavaş pişirilir.

    7- Soğuyunca baklalar enginarların çukur yerlerine doldurulur. Üzerine kıyılmış dereotu serpilir.

    Not: Bakla yerine iç bezelye ve havuç da kullanılabilir
    .



  2. Alev
    Özel Üye

    Zeytinyağlı Iç Baklalı Enginar Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi