Kekikli ekmek eşliğinde asma yaprağında tulum...

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Kekikli ekmek eşliğinde asma yaprağında tulum... ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    rengigül
    Usta Üye
    Reklam

    Kekikli ekmek eşliğinde asma yaprağında tulum...

    Reklam



    Kekikli ekmek eşliğinde asma yaprağında tulum...

    Forum Alev



    Malzemeler:
    • yarım su bardağı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı kekik
    • karabiber
    • 12 asma yaprağı
    • 1 paket tulum peyniri
    • közlenmiş biber ve havuç (veya farklı sebzeler)
    • 5--6 dilim ekmek
    Hazırlanması:
    1. Zeytinyağı, kekik ve karabiberi bir kabın içinde karıştırın.
    2. Tulum peynirini halka halka kesin. (dikiş/diş ipi ile peynir dağılmadan kesebilirsiniz). Her bir halkayı zeytinyağlı karışıma batırıp yaprağın ortasına koyun.Yaprağın kenarlarını kapatıp kapanma yeri alta gelecek şekilde bir tabağa yerleştirin.
    3. Yaprakların üzerine fırçayla hafifçe zeytinyağı karışımdan sürün. Buzdolabında 1 saat bekletin. (Eğer ertesi gün için hazırlık yapıyorsanız tabağı bu aşamada dolaba kaldırın)
    4. Asmaları mangalda veya az yağlı bir tavada iki dakika pişirin. (peynir yumuşamaya başlayacak)
    5. Ekmekleri üzerlerine kekikli zeytinyağından sürüp kızartın. Kızarınca her birini verev birkaç parçaya kesin.
    6. Asmaları közlediğiniz sebzelerin üzerine dizin. Yanlarında ekmekle servis yapın.




  2. Alev
    Özel Üye

    Kekikli ekmek eşliğinde asma yaprağında tulum... Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi