Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    RüzgarGülü
    Bayan Üye
    Reklam

    Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Tarifi

    Reklam



    Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Tarifi

    Forum Alev
    Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Tarifi

    MALZEMESİ
    1,5 kilo çalı fasulyesi
    1 bardak zeytinyağı
    3 adet soğan
    3 adet domates
    5 bardak su
    tuz

    YAPILIŞI
    Fasulyelerin kenarlarındaki kılçıkları bıçakla ayıkladıktan sonra uzunlamasına (boydan) bir ve ortadan da bir olmak üzere ikiye kesiniz. Bunları yıkayıp bir tarafa bırakınız. Tencerede çentilmiş soğanlar zeytinyağla sarartılır. Bunun üzerine, kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesler konur. Bir iki el karıştırılır. Sonra da fasulyeler ilâve edilir ve bunlar da hafifçe sararıncaya kadar bekletilir. Daha sonra da tuz, az toz şeker ve su ilâvesiyle kaynamaya bırakılır. Fasulyeler iyice suyunu çekip de pişmiş hale gelince ateşten indirilir. Soğuk olarak servis yapınız.




  2. Alev
    Özel Üye

    Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi Tarifi Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi