Zeytinyağlı Enginar Dolması tarifi - Zeytinyağlı Enginarın Yapılışı - Zeytinyağlı Yemekler

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Zeytinyağlı Enginar Dolması tarifi - Zeytinyağlı Enginarın Yapılışı - Zeytinyağlı Yemekler ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Zeytinyağlı Enginar Dolması tarifi - Zeytinyağlı Enginarın Yapılışı - Zeytinyağlı Yemekler

    Reklam



    Zeytinyağlı Enginar Dolması tarifi - Zeytinyağlı Enginarın Yapılışı - Zeytinyağlı Yemekler

    Forum Alev
    Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi

    Zeytinyagli Enginar Dolmasi tarifi.jpg


    Süre 50 dk.
    Kaç Kişilik 5


    Malzemeler


    5 Adet enginar
    3 Adet soğan
    Yarım su bardağı pirinç
    1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 Çorba kaşığı kuş üzümü
    Yarım demet taze nane
    Yarım demet maydanoz
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    Yarım limonun suyu
    1 Su bardağı sıcak su
    Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın ve şeker

    Hazırlanışı

    Ayıklanan enginarları limonlu suda yarı yarıya pişene dek haşlayın.
    Tavaya fıstıkları aktarıp, sıvıyağda pembeleşene dek kavurun.
    Ardından ince kıyılmış soğanları ekleyip, sarartın.
    Yıkanmış pirinci, kuş üzümünü, sıcak suyu, tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker ve baharatları, kıyılmış nane ve maydanozu ekleyip, pirinç suyunu çekene dek pişirin.
    Bu harcı enginarların boşluklarına dondurun.
    Pişerken şeklinin bozulmaması için yağlı kağıdı veya alüminyum folyo parçalarını enginarların üzerine ve yanlarını kapatacak şekilde sarın.
    Yarım su bardağı haşlama suyundan ilave edip, 10 dakika kadar pişirin.
    Soğutup, limon dilimleri ile birlikte servis yapın.




  2. Alev
    Özel Üye

    Zeytinyağlı Enginar Dolması tarifi - Zeytinyağlı Enginarın Yapılışı - Zeytinyağlı Yemekler Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi