Çerkes Barbunyası tarifi - Çerkes Barbunyası yapilisi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Çerkes Barbunyası tarifi - Çerkes Barbunyası yapilisi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Çerkes Barbunyası tarifi - Çerkes Barbunyası yapilisi

    Reklam



    Çerkes Barbunyası tarifi - Çerkes Barbunyası yapilisi

    Forum Alev
    Çerkes Barbunyası tarifi - Çerkes Barbunyası yapilisi



    Malzemeler
    • 1 kg barbunya
    • 1/2 su bardagi zeytinyagi
    • 2 adet sogan
    • 1,5 su bardagi su
    • 3 adet domates
    • 200 gr ceviz
    • 2 dilim bayat ekmek içi
    • 3 dis sarmisak
    • 1 fincan süt
    • 1 tatli kasigi tuz
    • 1 tatli kasigi seker
    • 1 tatli kasigi pul biber
    • 3 yemek kasigi sivi yag

    Tarif

    Barbunyayi 5 dakika kaynar suda haslayip süzün. Ince kiyilmis soganlari tencereye koydugunuz zeytinyaginda pembelesene kadar kavurun.

    Pembelesince küp dogranmis domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin. Içine haslanmis barbunyayi, tuzu, sekeri ve 1,5 su bardagi suyu ilave edip barbunya yumusayana kadar pisirin.

    Pisirdikten sonra barbunyalari süzgece alin. Kalan suyu (1 su bardagindan az olmamali) ceviz içi, ekmek içi ve ezilmis sarmisakla birlikte blendirdan geçirin.

    Içine süt ilave edin. Cevizli sosun dörtte birini barbunya ile karistirip servis tabagina alin. Kalanini barbunyanin üzerine yayin.

    Üstüne kizdirilmis biberli yag gezdirip servis yapin.




  2. 2
    İLKİN
    Bayan Üye

    Cevap: Çerkes Barbunyası tarifi - Çerkes Barbunyası yapilisi

    Reklam



    farklı ve lezzetli bir tarif arayanlar çerkez barbunyası tarıfini yapabilirler ayrıca görselliği ile çok şık olan bu yemeği istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi