Şıhlil Mahşil - Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Şıhlil Mahşil - Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aybuke
    Usta Üye
    Reklam

    Şıhlil Mahşil - Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar

    Reklam



    Şıhlil Mahşil - Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar

    Forum Alev
    Şıhlil Mahşil - Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar
    MALZEMELER

    * 1 kg tombul kabak (Girit kabağı)
    * Yarım kg kıyma
    * 1 adet soğan
    * 2 adet sivri biber
    * 2 adet domates
    * 1 çorba kaşığı tereyağı
    * 1 su bardağı haşlanmış nohut
    * 1 demet kıyılmış maydonoz
    * Yarım su bardağı pirinç (ıslatılmış)
    * Tuz, karabiber, pulbiber, nane, kekik
    * 1 yemek kaşığı salça
    * Ayçiçek yağı (kızartmak için)


    TARİF

    Kabakların dışını alacalı ince bir şekilde soyalım ya da kazıyalım. Daha sonra içini fazla inceltmeden oyalım. Üzerinden kestiğimiz bölümü (resimde görüldüğü gibi) kabakların üzerine kapak yapalım. Yıkayıp iyice kuruttuktan sonra çevire çevire hafifçe kızartalım.

    Kıymayı bir tencereye alıp kavuralım. Daha sonra soğan, salça, domates rendesini ve sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edelim.

    Kalan diğer malzemeyi ve baharatı ekleyip. İç harcı kızarttığımız kabakların içine dolduralım. Tencereye dizdiğimiz kabakların yarısına kadar su doldurup tuzunu atıp kabaklar pişene kadar pişirelim.

    Afiyet olsun...




  2. 2
    rabia07
    Usta Üye

    --->: Şıhlil Mahşil - Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar

    Reklam



    Güzel gözüküyor deniyelim işaAllah teşekkürler elinize sağlık







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi