Fırında Beşamel Soslu Kabak (6 Kişilik)-Sebze Yemekleri

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Fırında Beşamel Soslu Kabak (6 Kişilik)-Sebze Yemekleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    Fırında Beşamel Soslu Kabak (6 Kişilik)-Sebze Yemekleri

    Reklam



    Fırında Beşamel Soslu Kabak (6 Kişilik)-Sebze Yemekleri

    Forum Alev
    MALZEMELER
    1 Kg Kabak
    200 gr Yağsız Kıyma
    1 Adet Soğan
    3 Çorba Kaşığı Margarin
    2 Adet Domates
    2 Diş Sarmısak
    3 Dal Dereotu
    Tuz, Karabiber
    Beşamel Sos Malzemesi
    1 Kahve Fincanı Un
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1.5 Su Bardağı Süt
    1 Kahve Fincanı Kaşar Peyniri Rendesi
    Tuz


    HAZIRLANIŞI
    Soğanları ince doğrayın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edin. Tuz ve karabiber serpip kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin.
    Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde soğrayın. İnce kıyılmış sarmısaklarla birlikte kıymaya ilave edin. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin.
    Kabakları temizleyip dörde bölün. Kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Haşlanmış kabakları fırın kabına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı yayın.
    Başka bir kapta tereyağını eritip unu kavurun. Sütü azar azar ilave edip karıştırarak pişirin. Tuzunu ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın. Sosu kıymalı harcın üzerine boşaltın. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar 15-20 dak. Pişirin. Dereotuyla süsleyip sıcak servis yapın.




  2. Alev
    Özel Üye

    Fırında Beşamel Soslu Kabak (6 Kişilik)-Sebze Yemekleri Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi