Sirkeli patates püresi-Sebze Yemekleri

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Sirkeli patates püresi-Sebze Yemekleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    xRockİnGirLx
    Süper Moderator
    Reklam

    Sirkeli patates püresi-Sebze Yemekleri

    Reklam



    Sirkeli patates püresi-Sebze Yemekleri

    Forum Alev
    MALZEMELER
    1,2 kg patates
    20 diş sarmısak
    120 gr margarin
    2 tatlı kaşığı un
    2-3 tatlı kaşığı çiğ krema
    1 su bardağı süt
    karabiber
    tuz
    süt
    2 tatlı kaşığı kıyılmış fesleğen


    HAZIRLANIŞI
    Sarmısakları kabuklarını soymadan sütle beraber kaynatın. Bir an ateşte tutarak karıştırın sonra soğuyana kadar bekleyin. Sarmısakları soyun. Patatesleri yıkadıktan sonra buharda pişirin. Suyunu süzün ve soğumadan soyun. Margarini yarısını eritini sarmısakları da ekleyin ağzını kapaarak yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin. Sarmısaklar kızarmaya başlayınca yağdan çıkarın. Aynı yağa un dökün ve topaklanmadan kavurun. Kıvamına gelince yavaş yavaş sütü ekleyin. Yaklaşık 7-8 dakika karıştırarak pişirin. Tuz-biber atın ve sarmısaklı suyu ekleyin. Sıcak patatesleri süzgeçten geçirin, sosu ekleyin soğumaması için kısık ateşte tutun iyice karıştırın. İçine kalan margarini, fesleğeni, çiğ kremayı ve tuzu da ekleyin hemen servis yapın.




  2. 2
    Elvin
    Bayan Üye

    Cevap: Sirkeli patates püresi-Sebze Yemekleri

    Reklam



    sağlık açısından ve direnç açısından güç veren patatesin püresi bir çok kişi tarafından çok sevilmektedir. Hele sirkeli hali ağızları sulandıran bir tat bırakmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi