Kuzu Etli Şakşuka Tarifi - Kuzu Etli Şakşuka Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Kuzu Etli Şakşuka Tarifi - Kuzu Etli Şakşuka Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Kuzu Etli Şakşuka Tarifi - Kuzu Etli Şakşuka Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Kuzu Etli Şakşuka Tarifi - Kuzu Etli Şakşuka Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Kuzu Etli Şakşuka Tarifi - Kuzu Etli Şakşuka Nasıl Yapılır?


    1/2 kg az yağlı kuzu kuşbaşı
    8 adet dolmalık biber
    4 adet acı sivri biber
    4 domates
    2 kuru soğan
    2 çorba kaşığı margarin
    Tuz, karabiber
    4 adet yumurta



    Önce kuzu etini suyunu çekene kadar tencerede orta ateşte kavurun, yemeklik doğradığınız kuru soğanı ilave edip, biraz daha kavurun. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip, etler yumuşayana kadar pişirin. Dolma biberleri yıkayıp boyuna olarak dörde bölün. Domatesleri yemeklik doğrayın.Arzuya göre acı biberleri de doğrayın. Hepsini, tuz ve karabiberini ilave edip, pişirin. İneceğine yakın içine yumurtaları kırıp, kapağını kapatın. Yumurtalar pişince sıcak sıcak servise sunun.




  2. 2
    İLKİN
    Bayan Üye

    Cevap: Kuzu Etli Şakşuka Tarifi - Kuzu Etli Şakşuka Nasıl Yapılır?

    Reklam



    kuzu eti bir yemekte lezzetli olabilecek en güzel malzemedir ayrıca et rahatsız etmeyecek kadar hafif ve pişmesi çok kolay bir ettir bu tarifi denemeden geçmeyin







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi