Sebzeli Kıyma Tarifi - Sebzeli Kıyma Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Sebzeli Kıyma Tarifi - Sebzeli Kıyma Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Sebzeli Kıyma Tarifi - Sebzeli Kıyma Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Sebzeli Kıyma Tarifi - Sebzeli Kıyma Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Sebzeli Kıyma Tarifi - Sebzeli Kıyma Nasıl Yapılır?





    Malzemeler:
    * 600 gram kıyma
    * 2 çorba kaşığı salça
    * Karabiber ve tuz
    * İstek dahilinde 1 çorba kaşığı doğranmış taze baharat (maydanoz, dereotu, kekik gibi)
    * 2 adet yumurta
    * 150 gram margarin
    * Fırın tepsisini yağlamak için yağ
    * Süsleme için taze fesleğen yaprakları
    * 1 adet soğan
    * 5-6 olgun domates
    * 3 adet kabak
    * 125 gram Mozzarella peyniri
    * 2 çorba kaşığı zeytinyağı

    Hazırlanması:
    * Soğanı soyup incecik doğrayın. Domatesi yıkayıp soyduktan sonra 1 cm kalınlığında dilimleyin.
    * Kabağı yıkayın. Uçlarını kesip küp küp doğrayın. Mozzarella peynirin suyunu süzüp yarım cm’lik dilimler halinde kesin.
    * Soğanı kızgın yağda kavurun. Kıymayı da ilave edip kavurmaya devam edin. Ardından domates salçasını ekleyip hepsini karıştırın. Kabak, tuz, karabiber katıp arzu ederseniz taze baharatlarla tatlandırın.
    * Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Yumurtaları yoğurt ile çırpıp tuzla tatlandırın.
    * Fırın tepsisini yağlayın. Kıymalı-sebzeli karışımı tepsiye döküp üst kısmı düzleştirin. Üzerine yumurtalı yoğurdu dökün. Domates ve mozzarella dilimleri ile süsleyin.
    * Fırında 200 derecede 35 dakika kadar pişirin. Taze fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapın.




  2. Alev
    Özel Üye

    Sebzeli Kıyma Tarifi - Sebzeli Kıyma Nasıl Yapılır? Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
kıymalı külbastı tarifi,  kıymalı külbastı,  kıymalı sebzeli tava,  Kiymali kulbasti
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi