Zeytinyağlı Patatesli Enginar Sepeti Tarifi - Zeytinyağlı Patatesli Enginar Sepeti Nasıl Yapılır

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Zeytinyağlı Patatesli Enginar Sepeti Tarifi - Zeytinyağlı Patatesli Enginar Sepeti Nasıl Yapılır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Zeytinyağlı Patatesli Enginar Sepeti Tarifi - Zeytinyağlı Patatesli Enginar Sepeti Nasıl Yapılır

    Reklam



    Zeytinyağlı Patatesli Enginar Sepeti Tarifi - Zeytinyağlı Patatesli Enginar Sepeti Nasıl Yapılır

    Forum Alev
    Zeytinyağlı Patatesli Enginar Sepeti Tarifi - Zeytinyağlı Patatesli Enginar Sepeti Nasıl Yapılır - Patatesli Enginar Sepeti Malzemeleri




    Malzemeler

    - 6 enginar
    - 3-4 patates
    - yarım yemek kaşığı un
    - 4 yemek kaşığı zeytinyağı
    - 1 limonun suyu
    - 2-3 dal maydanoz
    - 2-3 dal dereotu
    - 2 yemek kaşığı dilimlenmiş zeytin
    - tuz, karabiber

    Hazırlanışı

    Enginarları temizleyin ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Sonra suyunu süzüp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuz ile un ilave edip, karıştırın ve enginarlar yumuşayıncaya kadar haşlayın. 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın. Enginarları tencereden kevgirle çıkartıp, bir süzgece alın. Üzerine zeytinyağlı sosu gezdirin. Patatesleri tencerede haşlayıp soyun ve ezin. Dereotunu ince ince kıyıp yarısından fazlasını püreye ekleyin. Kalan zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Püreyi enginarların içine paylaştırıp, üzerine kalan dereotu ve zeytin dilimleriyle süsleyin. İnce kıyılmış maydanozu pürenin üzerine serpiştirin ve soğuk olarak servis yapın.




  2. Alev
    Özel Üye

    Zeytinyağlı Patatesli Enginar Sepeti Tarifi - Zeytinyağlı Patatesli Enginar Sepeti Nasıl Yapılır Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
zeytinyağlı patatesli enginar
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi