Zeytinyağlı Enginar Pilaki Tarifi - Zeytinyağlı Enginar Pilaki Nasıl Yapılır

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden Zeytinyağlı Enginar Pilaki Tarifi - Zeytinyağlı Enginar Pilaki Nasıl Yapılır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Zeytinyağlı Enginar Pilaki Tarifi - Zeytinyağlı Enginar Pilaki Nasıl Yapılır

    Reklam



    Zeytinyağlı Enginar Pilaki Tarifi - Zeytinyağlı Enginar Pilaki Nasıl Yapılır

    Forum Alev
    Zeytinyağlı Enginar Pilaki Tarifi - Zeytinyağlı Enginar Pilaki Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Enginar Pilaki Malzemeleri




    Malzemeler

    * 1 fincan Zeytinyağı
    * 2 adet Soğan
    * 2 adet Havuç
    * 4 diş Sarımsak
    * 1/2 kg Yer Elması
    * 1 çorba kaşığı Limon Suyu
    * 1 tatlı kaşığı Şeker
    * Yeteri kadar Tuz
    * 1 çay bardağı Su
    * 1 tutam Kimyon
    * 2 adet ekşi Elma
    * 4 kahve fincnaı haşlanmış Pirinç
    * Üzerine :
    * İnce kıyılmış Dereotu
    *
    * 4 Kisilik
    * Mutfak: Türk


    Hazırlanışı
    Tencereye 1 fincan zeytinyağı alın. İçine küp doğranmış soğanları, halka kesilmiş havuç ve ikiye bölünmüş sarmısakları ilave edip, 5-6 dakika soteleyin. Ardından küp doğranmış yer elmaları, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı tozşeker, tuz ve 1 çay bardağı suyu ekleyip, kimyon serpin. Yer elmalarını pişirin. Yumuşamaya başlayınca ekşi elmaların her birinin kabuğunu soyup, sekize bölün. Tencereye ilave edin. Üzerlerine haşlanmış pirinç serpin. Yaklaşık 10 dakika, ekşi elmalar ezilmeden pişirin. Yemeği, tencerenin kapağını açmadan soğutun. Dilerseniz ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ile servis yapın.

    Afiyet Olsun.




  2. 2
    Nisa Çolak
    Özel Üye

    Cevap: Zeytinyağlı Enginar Pilaki Tarifi - Zeytinyağlı Enginar Pilaki Nasıl Yapılır

    Reklam



    Zeytin yağlı yemekleri pişirmek çok kolay ve fazla vakit almadığı gibi çok hafif olmakta ve insana sebze yemeklerini yedire bilmekte olduğu gibi çok hafifte olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi