İç Baklalı Enginar

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Sebze Yemekleri ve Zeytinyağlılar Bölümünden İç Baklalı Enginar ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    elifizmir
    Özel Üye
    Reklam

    İç Baklalı Enginar

    Reklam



    İç Baklalı Enginar

    Forum Alev
    İç Baklalı Enginar



    Malzemeler:
    • 7 adet enginar, soyulmuş ve temizlenmiş
    • yarım kg iç bakla, yıkanmış ve kabukları soyulmuş
    • 10-12 arpacık soğan, soyulmuş ve yıkanmış
    • 2 ince havuç, yıkanmış, soyulmuş ve verev doğranmış
    • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 2 limonun suyu
    • 2,5-3 su bardağı kaynamış su
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • yarım demet dereotu

    Hazırlanması:

    1. Arpacık soğanları, havucu ve zeytinyağını geniş bir tencereye alıp hafifçe kavurun.
    2. Baklaları ekleyip 1-2 defa çevirin. Limon suyunu ve kaynamış suyu ekleyin. Enginarları ilave edin. Tencerenin ağzını hava almaması için folyo ile kapatıp orta hararetli ateşte enginar ve baklalar yumuşayana kadar (ikisi aynı anda pişiyor) pişirin.
    3. Pişince tuzunu ilave edin. Tamamen soğuyunca enginarları servis tabağına alın. ( Zeytinyağlı yemekler kendi tencerelerinde soğursa daha lezzetli oluyorlar) İçlerini bakla ile doldurup dereotu ile süsleyerek servis yapın.

    Afiyet olsun...




  2. Alev
    Özel Üye

    İç Baklalı Enginar Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi