Keten Tohumunun Faydaları

+ Yorum Gönder
Sağlık ve Şifalı Bitkiler Bölümünden Keten Tohumunun Faydaları ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Keten Tohumunun Faydaları

    Reklam



    Keten Tohumunun Faydaları

    Forum Alev
    Keten tohumunun faydaları

    10 bin yıldır gıda olarak da kullanılan keten bitkisi, etkili bir gençlik, sağlık ve güzellik kaynağı. Keten tohumunda yok yok; Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı ve temizleyici etkisi bunlardan birkaçı. Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor.

    Keten tohumunun yararları
    • Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir
    • Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşı iyi gelir
    • Kemikleri güçlendirir. Özellikle menopoz döneminde yararlı
    • Bağışıklık sistemini güçlendirir
    • Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir
    • Kalp-damar hastalıklarından korur
    • Kolesterol, şeker seviyesini dengeler
    • Yüksek tansiyonu düşürür
    • Romatizmal hastalıkları önler
    • Sinir sistemini güçlendirir
    • Hafızayı güçlendirir
    • Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir
    • Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir
    • Haricen kullanılarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar
    • Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır
    • Nasırlarda kompres olarak kullanılır
    • Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar
    • Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir
    • Öksürüğü giderir
    • Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak
      kullanılır
    • Lifleri sanayide, özellikle dokumacılıkta kullanılır
    Keten tohumu ne içerir?
    • Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleri
    • Yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif
    • Protein
    • Lignanlar (kansere karşı maddeler)
    • Vitaminler
    • Mineraller
    • Aminoasitler
    Keten tohumu nasıl tüketilir?
    • Kaynatılarak içilebilir.
    • Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir. Bir kaşık ağza
      atıldıktan sonra arkasından su içilebilir.
    • Kavrulmuş olarak tüketildiğinde daha lezzetli olur. Keten
      tohumunun çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel
      bir tada kavuşur.
    • Tohum şeklinde de tüketilebilir.
    • Yemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu
      mamullere karıştırılarak da tüketilebilir.
    • Günde 1-1.5 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından
      yeterlidir. Dozunu kaçırmamakta yarar var.




  2. 2
    VESLiHAN
    Bayan Üye

    Cevap: Keten Tohumunun Faydaları

    Reklam



    İnsanların sağlıkları için keten tohumunun sürekli tüketilmesi gerekmektedir.Keten tohumu özellikle kolon kanseri ve diğer kanserlere karşı koruma sağlamaktadır.Mide ve bağırsak hastalıklarına karşı da koruma sağlar.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi