Kuşkonmaz ve Faydaları

+ Yorum Gönder
Sağlık ve Şifalı Bitkiler Bölümünden Kuşkonmaz ve Faydaları ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    elifizmir
    Özel Üye
    Reklam

    Kuşkonmaz ve Faydaları

    Reklam



    Kuşkonmaz ve Faydaları

    Forum Alev
    KUŞKONMAZ








    Kuzey Afrika, Avrupa, Asya ve yurdumuzda doğal olarak yetişen 55-100 cm boyunda dikensiz çok yıllık, rizomlu otsu bir birtkidir. Filokladları yeşil 5-6 mm boyunda, ince iğne şeklinde ve demetler halindedir. Yaprakları zarımsı küçük pullar şeklindedir ve kolay düşer. Çiçekler küçük ve yeşilimsi renkli, meyva kırmızı renkli bakkadır.

    Radix Asparagi denilen kök ve rizomları asparagin denilen bir madde ve vitaminler içerir.

    Kuşkonmazın genç sürgünleri sebze olarak tüketilir, bu amaçla bitkinin kültürüde yapılır.

    Gıda değeri olmamakla beraber tıbbi değeri çok fazladır. Bol mineral ihtiva eder. Bunlarla çeşitli organlar üzerinde çok faydalı etkisi vardır.

    Diüretik (İdrar boşaltıcı) etkisi vardır. Kalp yetersizliğinden dolayı vücutta biriken suyu dışarı boşaltır.

    Kanı temizler, mikropları yok eder. Kanı durultarak böylece yorulmuş ve zayıflamış olan kalp kendini toparlama imkanı bulur, çarpıntı geçer.

    Kanı temizlediği için, ciltteki sivilceler ve ekzama da geçer. Böbreklerdeki kum ve taşları zamanla döker, yeniden teşekkülünü önler.

    Bol fosfor, çeşitli vitamin ve mineraller ile sinir ve dimağ yorgunluğunu giderir. Bu bakımdan zihinle çalışanlara çok faydalıdır.

    Karaciğer şişkinliğini giderir ve normal çalışmasına da yardım eder.

    Şeker hastaları için çok faydalıdır. Kan şekerini düşürerek, kullananlar için insülin gereksinimini azaltır.

    Kuşkonmaz dalağında dostu bir sebzedir. Dalak tıkanıklığını giderir ve normal görev yapmasını sağlar.

    İdrar yolları ve böbrekleri rahatsız olanlar kuşkonmazı kullanmamalıdır.




  2. 2
    VESLiHAN
    Bayan Üye

    Cevap: Kuşkonmaz ve Faydaları

    Reklam



    Bizim ülkemizde bu bitki genellikle salatalarda kullanılmaktadır.Bu bitkinin cilt temizliği güzelliği ve kanı temizleme özellikleri bulunmaktadır.Bu nedenle hem tadı hem de sağlık yönünden faydaları için tüketilmesi gerekmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi