Yoğurttaki faydaları

+ Yorum Gönder
Sağlık ve Şifalı Bitkiler Bölümünden Yoğurttaki faydaları ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    hakan1905
    Yeni Üye
    Reklam

    Yoğurttaki faydaları

    Reklam



    Yoğurttaki faydaları

    Forum Alev
    Yoğurttaki yararlı bakteriler, mikroplara karşı koruma sağlar.

    Alkol yağlanmayı artırıcı, kilo yapıcı olduğu kadar, pek çok sinir, mide,
    karaciğer rahatsızlıklarına da neden olur.
    Hiç tüketmemeye çalışın. Vitamin, mineral veya protein içermediği için
    alkolün besin değeri çok azdır.
    Kronik (uzun süreli) alkoliklerin beslenmesi çoğu kez yetersizdir.
    Bunlarda en sık tiamin (B1 vitamini), riboflavin (B2 vitamini), niasin,
    folik asit, pridoksin (B6 vitamini), magnezyum,
    potasyum ve çinko yetersizliği görülür.
    Uzun süre aşırı içki içmek beslenme yetersizlikleri ve bozukluklarına neden olur.
    Alkol yalnızca “boş kaloriler”, yani enerji değerinin ötesinde besleyici değeri
    olmayan kaloriler içerir.
    Alkolikler genellikle gıda yerine alkolü koyar, böylece diyetleri temel
    besinlerden yoksun kalır.
    Birçok önemli besin, özellikle tiamin ve folik asit yeterince emilemez.
    Ayrıca yağ karaciğerde ancak kısmen işlenmiş biçimlerde birikir ve depolanır.
    Kısa bir süre sonra karaciğer şişer, “yağlı karaciğer” denen bir duruma yol
    açar ve fonksiyonu zayıflar.
    Prebiyotik yoğurt pek çok sıkıntıyı yok edebilir
    Probiyotik ve prebiyotik yoğurt düzenli olarak tüketildiğinde içindeki yararlı
    bakteriler sayesinde vücudun mikroplara karşı direncini artırarak bağışıklık
    sistemini güçlendiriyor.
    Prebiyotikler bağırsaklarda bulunan yararlı bakterilerin gelişimini artırıyor.
    Bağırsakta uygun ortamın sağlanmasına yardımcı oluyor.
    Böylelikle ishal, kabızlık, irritabl bağırsak sendromunu iyileştirici etki gösteriyor.
    Bağırsakta uygun ortamın olması kalsiyum, magnezyum, demir ve çinko gibi
    önemli minerallerin emilimini artırıyor. …




  2. 2
    CANGÜLER
    Bayan Üye

    Cevap: Yoğurttaki faydaları

    Reklam



    İçindeki d vitamini ve kalsiyum nedeni ile kemik ve gelişme sağlığı açısından önemlidir.Kadınların kemik erimesi gibi hastalıklara geç yakalanmalarını sağlar.Bağırsakların düzenli olarak çalışmalarına katkı yapar.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi