Bal ve Tarçının Faydaları

+ Yorum Gönder
Sağlık ve Şifalı Bitkiler Bölümünden Bal ve Tarçının Faydaları ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Bal ve Tarçının Faydaları

    Reklam



    Bal ve Tarçının Faydaları

    Forum Alev
    Teknoloji gelişip, her gün yeni yeni ilaçlar keşfedilse de, kimyasalların
    bilinen yan etkileri, pek çok insanı yeniden doğal olana, yani doğrudan
    doğadan elde edilen ürünlere sevk ediyor.

    Bu ürünler arasında bal ve tarçının yeri ise apayrı. Sayısız hastalığa iyi
    gelen bu karışımın antik Yunan'da ve Ayurvedik tıpta da kullanıldığı
    bilinmektedir.

    İşin güzel yanı ise, hem balın, hem de tarçının kolay bulunan ve çok pahalı
    olmayan ürünler oluşu. Pek bal ve tarçınla neler yapılabilir?


    Zayıflama

    * Bir bardak su içerisine eşit miktarda bal ve tarçın konup kaynatılır.
    Her gün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir.
    * Düzenli uygulanırsa kilo verilir.
    * Ayrıca bu karışım düzenli olarak içildiğinde, yüksek kalorili diyet
    alınsa bile, vücutta yağın birikmesine engel olur.


    Saç dökülmesi

    * Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı içerisine 1 kaşık
    bal, 1 tatlı kaşığı toz tarçın ilavesiyle elde edilen krem banyodan
    önce başa sürülür ve taklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır.
    * 5 dakikalık bir uygulama dahi etkili olabilir.


    Yaşlılık

    * Bal ve tarçınla hazırlanan çay, düzenli alındığında yaşlılık
    harabiyetini önler.
    * 4 kaşık bal, 1 kaşık toz tarçın, 3 bardak su içerisinde kaynatılarak bir
    içecek hazırlanır. Günde 3-4 defa ¼ bardak miktarında içilir. Deriyi
    diri, taze ve yumşak tutar, yıpranmasını durdurur.


    Sivilceler ve deri

    * 3 kısım bal, 1 kısım tarçın ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan önce
    sivilceler üzerine sürülür.Sabahleyin ılık su ile yıkanır.
    * Eğer 2 hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır.
    * Egzama, mantar ve diğer deri infeksiyonlarında eşit miktardaki bal ve
    tarçın karışımı uygulanır.


    Kolesterol

    * 2 kaşık bal, 3 tatlı kaşığı toz tarçın, 450 gr. demlenmiş çay içerisinde
    eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat içerisinde yüzde
    10 düşecektir.
    * Artrit hastalarına tavsiye edilen kür de günde 3 defa kolesterol
    hastaları için uygulanabilir.
    * Günlük gıda ile alınan bal bile kolesterolün düşmesine yardımcı
    olabilir.


    Hazımsızlık ve grip

    * Toz tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit
    oluşumunu ve hazımsızlığı önler.
    * İspanya'da yapılan bir araştırmada bal içerisindeki bir maddenin grip
    mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır.


    Mide ağrıları
    Bal ve tarçın kürlerinin ,mide ağrıları için olduğu kadar mide
    ülserleri için de yararlı olduğu saptanmıştır.



    Soğuk algınlığı

    * Bir kaşık ılıtılmış bal ile 1/4 tatlı kaşığı toz tarçın günde üç defa
    yenir.
    * Bu uygulama birçok kronik öksürük,soğuk algınlığı ve sinüslerin
    temizlenmesi için de geçerlidir.


    Bağışıklık sistemi
    Her gün kullanılan bal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve
    vücudu bakteri ve virus saldırılarına karşı korur.

    Araştırmacılara göre bal, birçok vitamin ve bol miktarda demir
    içermektedir.

    Balın düzenli kullanılması, akyuvarlar içerisindeki, bakteriler ve
    virüslerle savaşan, korpuskülleri de kuvvetlendirir.


    Diş ağrısı

    * Bir kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı bal karışımı ağrıyan dişe tatbik
    edilir.
    * Ağrı kesilene kadar günde üç defa tatbik edilir.


    İdrar kesesi enfeksiyonları

    * İki kaşık toz tarçın, bir tatlı kaşığı bal, ılık su içerisinde eritilip
    içilir.
    İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üzerinde etkilidir.


    Yorgunluk

    * 1 bardak su içerisinde ½ kaşık bal ve biraz toz tarçının her gün kuşluk
    vakti ve vücut direncinin düşmeye başladığı takriben saat 15.00'te
    alındığında bir hafta içerisinde canlılığın arttığını tespit edilmiştir.


    Kalp hastalıkları

    * Bal ve tarçınla bir karışım yapıp bunu her sabah kahvaltıda reçel veya
    marmelat yerine ekmek üzerine sürün.

    Bu uygulama arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp
    krizinden korur. Ayrıca daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler, ikinci
    krizden kilometrelerce uzakta olacaklardır.

    Bu uygulamayı düzenli olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan
    kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir.


    Kanser
    Japonya ve Avustralya'da yapılan bir araştırmada ,mide ve kemik
    kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur.

    Bu tür kanserlere yakalanan hastalar günde 1 kaşık bal ve 1 kaşık
    tarçını bir ay süreyle günde üç defa almalıdırlar.

    Artrit

    * Bir ölçü balı 2 ölçü ılık su içerisine koyup üzerine bir çay kaşığı toz
    tarçın ilave ederek bir krem elde edilir. Bununla vücudun ağrıyan
    yerlerine masaj yapılır. 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığını
    göreceksiniz.
    * Artritli hastalar,bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık bal ve bir çay
    kaşığı toz tarçını eritip sabah akşam alabilirler. Eğer düzenli olarak
    alırlarsa kronik artriti olan hastalar bile tedavi olabilirler.
    * Kopenhag Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada; kahvaltıdan önce 1
    yemek kaşığı bal ve ½ çay kaşığı toz tarçını alan 200 hastadan 73'ü
    bir hafta içerisinde şifa bulmuşlar, geri kalan yürüyemeyen ve hareket
    edemeyen hastalar da bir ay içerisinde şifa bulmuşlardır.




  2. 2
    manolia
    Yeni Üye

    Cevap: Bal ve Tarçının Faydaları

    Reklam



    bu kadar yararlı bir gıdanın sahtesinden uzak durmak lazım. bilinen markaları tüketmekte kesinlikle fayda. bu kadar fayda boşa gidip sağlığımızdan olmayalım.







+ Yorum Gönder
ballı tarçının faydaları,  tarçınlı balın faydaları,  bal tarçın faydaları,  ballı tarçın faydaları,  bal ve tarcin faydalari
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi