Kırmızı erik

+ Yorum Gönder
Sağlık ve Şifalı Bitkiler Bölümünden Kırmızı erik ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    NİSA
    Üye
    Reklam

    Kırmızı erik

    Reklam



    Kırmızı erik

    Forum Alev
    Türkiye'nin hemen her yöresinde yetiştirilen erik, daha çok taze meyve olarak tüketildiği gibi komposto, hoşaf, şurup, pekmez, reçel, marmelat veya kurutularak saklanıyor. Satın alırken, canlı yeşil, sert, sulu ve lekesiz olan eriklerin seçilmesi tavsiye edilirken erik, bol miktarda B vitaminleri içeriyor.

    İlkbaharda çıkan eriğin yeşil, kırmızı ve sarı meyvesi sonbahara kadar, kurutulmuşu da yıl boyunca tüketilebiliyor. Latince adı 'Prunus domestica' olan erik, en eski yazılı belgelere göre 2000 yıldır biliniyor. Kafkasya ve Hazar Deniz'i çevresinden dünyaya yayıldığı sanılan eriğin, erkenci döneminde çıkanına 'can eriği', yaz ortalarında olgunlaşanına 'Japon ya da İtalyan eriği' deniyor. Ağustos'ta olgunlaşmaya başlayan 'Avrupa eriği' ise ekim ayına kadar yenebiliyor. Farklı dönemlerde olgunlaşan eriğin, farklı biçim ve büyüklükteki meyvelerinin ince kabuğu, türlere göre yeşil, sarı, kırmızı ve mor renkler alıyor. Türkiye'deki en tanınmış erik çeşitleri can eriği, papaz eriği, mürdüm eriği ve tatlı üryani eriği olarak biliniyor.

    Regl düzenleyici, idrar söktürücü ve terleticidir. Tuzsuz rejim yapan ve romatizma rahatsızlığı olanlara iyi geldiği belirtildi.



  2. 2
    GAZİBE
    Bayan Üye

    Cevap: kırmızı erik

    Reklam



    Kırmızı erik ülkemizde bol yetişen meyveler arsında yer almaktadır.Bu meyveden her çeşit kompostolar ve reçeller yapılmaktadır.Aynı zamanda erik sindirim sitemini düzene sokmaktadır.İçindeki vitaminlerin de sağlık için faydaları fazladır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi