Meyve ve Sebzelerdeki Şifalar(Ahmet Maranki'nin kitabından)

+ Yorum Gönder
Sağlık ve Şifalı Bitkiler Bölümünden Meyve ve Sebzelerdeki Şifalar(Ahmet Maranki'nin kitabından) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hozukcan
    Emekli
    Reklam

    Meyve ve Sebzelerdeki Şifalar(Ahmet Maranki'nin kitabından)

    Reklam



    Meyve ve Sebzelerdeki Şifalar(Ahmet Maranki'nin kitabından)

    Forum Alev
    Bamya: Sindirim sistemini düzenler,mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar,kanı temizler.
    İdrar söktürücü olarak ta bilinen bamya,halsizliğe iyi gelir.

    Bakla:Mesane ve böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur.İdrar yollarını temizler,böbrek ağrılarını
    dindirir,böbrek iltihaplarını giderir.

    Bezelye:Kansızlığa ve kan kanserini önlemede çok faydalıdır.Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.Anne sütünü artırır.
    Gıda değeri bakımından taze bezelye,fasulyeden daha üstündür.Bezelye vücuda enerji verir ve vücudu kuvvetlendirir.
    Kasların gelişmesine ve yenilenmesine yardım eder.

    Biber: P ve K vitaminlerini içerir.P vitamini ile damarları yumuşatır,kanamaları önler.K vitamini ile kanın pıhtılaşmasını
    artırarak kanamaları durdurur.
    İştahsızlığa karşı son derece etkili bir sebzedir.Mide tembelliğini gideren kuru biber, hazmı kolaylaştırır.Acı biber ise,
    kadınlarda ve erkeklerde cinsi isteksizliği ve kudretsizliği ortadan kaldırır.

    Börülce:Göğüs ve akciğere faydalıdır.İdrar tutukluğunu ve anüs kaşıntısını giderir.
    Cinsel arzuyu artırır.Yanıklara sürülürse faydası görülür.
    Kandaki şeker oranını ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.Kansızlığa iyi gelir.

    Brokoli: Sık idrara çıkma,idrar kesesini boşaltamama gibi rahatsızlıklar yanında prostat büyümelerinde vasodilatif özelliği
    sebebiyle idrar yollarını genişleterek açtığı ve prostatın çalışmasını sağladığı yapılan çalışmalarda tespit edilmiştir.

    Domates:domatesin içinde lycopin denilen bir madde vardır.Böbrekleri çalıştırarak,bol idrar söktürür.Vücutta biriken üre asidini
    ve ürat tuzlarını eriterek idrarlar dışarı atar.
    Bu madde yaşlılığa bağlı makula dejenerasyonunun etkisini azaltır.Bu madde aynı zamanda kolesterole karşı etkili olup idrar yapma
    zorluklarını da ortadan kaldırır.
    Kabuk ve çekirdekleriyle bağırsakları harekete geçirerek,kabızlığı giderir.Safra ve böbrek taşlarının oluşmasını engeller.İştahsızlık
    çekenlere çok faydalıdır.Domates nasır üzerine bağlanırsa,nasırın sökülmesini kolaylaştırır.

    Fasulye: Pankreas bezesinin gereği gibi çalışmasını sağlar.İnsülün ifrazatını artırır.Böylece şeker hastalığını önler.Kandaki şeker miktarını düşürür.
    Taze fasulyede bulunan bazı maddeler,kalbi,karaciğeri ve böbrekleri kuvvetlendirir.

    Havuç:Havuç,düzenli olarak yenildiğinde,sigara içen kişileri de içermek üzere,bedenin akciğer kanserine yakalanma rizikosunu en aza indirgemektedir.
    Ayrıca havucu sık ve bol tüketen kişilerin gırtlak,mesane(idrar kesesi),rahmin boyun bölümü,kalınbağırsak,prostat ve yemek borusu kanserine yakalanma
    rizikosunun % 50 oranında;menopoz döneminin sonrasını yaşayan kadınlarda,göğüs kanserine yakalanma rizikosunun % 20 oranında
    azaldığı yapılan araştırmalar sonucunda görülmüştür.
    Kalbin dostu olan havuç,kandaki kolesterol düzeyini düşürmenin en kolay yoludur.İçerdiği yüksek lif oranıyla peklik(kabızlık) çekenlere iyi gelmektedir.
    Kan yapıcı özelliği vardır.Böbrek,beyin ve kalp damarlarının çalışmasına yardımcı olur.

    Hıyar: Sindirimi kolaylaştırıp,böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür.Böbreklerde ürat taşı varsa döktürür ve yeniden oluşmasını önler.
    Vücudu yorgunluktan kurtarır.Kandaki şeker miktarını düşürüp,insülin ihtiva eder,bu nedenler şeker hastalarına tavsiye edilir.
    Ciltteki ter bezlerini çalıştırır,cildin taze ve pürüzsüz kalmasını sağlar.Bu özelliği çok sayıda deri merhemlerinin,cilt kremlerinin yapımında kullanılır.

    Ispanak:Kan yapıcıdır.Kemikleri ve dişleri sağlamlaştırır.Karaciğeri,lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır.Bedenin mineral ihtiyacını karşılar.
    Soğuk algınlığı ve benzeri hastalıklara karşı vücuda dayanıklılık verir.Diğer akraba sebzelerle kullanıldığında etkisi kat kat artar,kereviz ve maydanozla kansızlığa,
    mide ülserine ve böbrek rahatsızlıklarına çok faydalıdır.
    Ispanak detoks-arınma aracı olarak tere,maydanoz ile birlikte kullanılır.Bu metot toksin atıcı olarak ta arınma kürlerinde kullanılır.
    Kansere karşı koruyucu özelliği vardır.Yüksek tansiyona karşı olumlu etkisi vardır.
    Hamile hanımlar ıspanak yediklerinde,çocuk kendi kanını fazlasıyla yapar.Taze ıspanakları çiğ olarak daha çok faydalıdır.Ispanak yemeği pişirildiği gün tüketilmelidir.
    Aksi olursa zarar verir.
    Vücudun dayanıklılığını artırır ve vücuda kuvvet verir.Yorgunluğu giderir.Zihni kuvvetlendirir.Yaşlılığa bağlı öğrenme güçlüklerini giderir.Felce ve özellikle
    yaşlanmaya bağlı görme bozukluklarına iyi gelir.
    Sinirleri yatıştırır ve sakinlik verir.Sindirimi kolaylaştırır.İdrar söktürücüdür.Hemoroite(basur) iyi gelir.Yara ve yanıkların iyileşmelerini hızlandırır.Kemikleri ve dişleri
    güçlendirir .Diş çürümelerini önler.Kolesterolü düşürür.Şeker hastalarına yararlıdır.

    Kabak:Kabak yemeği veya tatlısı,mide ve bağırsağa yumuşaklık verir,kabızlığı giderir.Bağırsak iltihabını ve hemoroiti tedavi eder.
    Kabağın tohumları da çocuklarda tenya ve kurt düşürücü olarak kullanılır.Kabak bedeni temizler,sinirleri yatıştırır.
    Besin değerinin kaybolmaması için kabağı buğuda pişirmek önerilir.Kabağın lapası sedef için haricen sürülerek kullanılır.

    Karnabahar:Kalp rahatsızlıklarını giderir,sinirleri ve beyni iyi çalıştırır,bağırsakların çalışmasını düzenler.

    Kereviz:Baş ve yaprak olarak ne kadar çiğ yenirse o kadar faydası fazla olur.Midesi kuvvetlendiren kereviz,iştah açar,kanı pislikten temizler.
    Karaciğere faydasıyla bilinir,şişkinliği giderir.Safra ifrazatını mormale sokar.Böbrekleri çalıştırır,vücutta birikmiş fazla suyu idrar yoluyla dışarı atar.
    Ses kısıklığına iyi gelir.

    Kırmızı pancar:Kemik zafiyeti olanlara da çok fayda verir.Karaciğeri hastalıklara karşı koruyan özelliğiyle tanınır
    ve karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar.

    Kuru fasulye:Bedenen ve zihnen çalışanlara çok faydalıdır.Kabukları şeker dengelemek için demlenerek kullanılır.
    Sinirlerin gelişmesini,çalışmasını ve tamirini sağlar.Bulgur pilavıyla birlikte yenilince protein değeri artar.

    Lahana:Ortadaki beyaz ve gevrek yapraklarının çiğ olarak yenilmesi çok faydalıdır,göğsü yumuşatır,sindirimi kolaydır,kanı temizler,bol alvuvar yapımı sağlar,
    sarılık ve safra kesesi hastalıklarına iyi gelir,şeker ve romatizma hastaları için de faydalıdır,bol idrar söktürür,mide ve bağırsak kanserlerine ve kemoterapiden sonra kür
    olarak kullanılması halinde bedendeki toksinlerin atılmasını sağlar.Mide ülseri,reflü ve gaz oluşumu engeller,mide ve bağırsakların iç yüzeyini korur,yaraları iyileştirir.
    Yaşlanmayı önleyici ve kalp krizine karşı koruyan bir mineral kabul edilen selenyumun kaynağıdır.


    Mantar:Zayıf ve kansız kimseler için iyi bir gıdadır,kan yapar,vücuda kuvvet verir,yorgunluk giderir.

    Marul:100 gramında,küçük bir bardak sütün içinde bulunan kalsiyumdan daha fazla vardır.İnsan sağlığı bakımından önemi büyüktür.

    Mercimek:Beden ve zihin gücünü artırır,mideyi kuvvetlendirir,öksürük ve bronşite iyi gelir.
    Bol kan yapımı sağlar,bağırsaklara yumuşaklık verir.

    Mısır:İçerdiği yüksek karbonhidrat,kişinin enerji seviyesini yükseltir,göze kuvvet verir,cilt hastalığında faydalıdır.

    Nohut:Vücudu ve mideyi kuvvetlendirir.İştah açıcı özelliği vardır.Anne sütünü artırır,idrar yollarını dezenfekte ederek,yanmaların
    geçmesine yardımcı olur.Beyinsel ve zihinsel yorgunluğu giderir.Bağırsakları yumuşatır,bol idrar söktürür.Damarları açar.
    Cinsel gücü ve isteği artırır.Sesi açar ve öksürüğü keser.
    Göğüs kanserine karşı koruyucudur.Vücutta fazla su toplanmasını önler.Östrojen hormonunu dengeler ve özellikle menopoz
    döneminde faydalıdır.

    Patates:Şeker hastalarının kanını alkali hale getirerek,susuzluklarını keser ve hastalıklarına dayanıklılığını artırır.
    Ülser ve reflüye yardımcı olur.Sindirimi kolaylaştırır,kabızlığı önler,karaciğer şişkinliğini giderir.
    İshali kesmek için patates püresi,yağsız yoğurtla karıştırılıp yenir.Sert bir cisim yutanlar,papates püresi yiyerek cismi çıkarır.

    Patlıcan:Tam olgunlaşınca yenilen patlıcanlar,kalp çarpıntısına iyi gelir,böbrekleri çalıştırır,vücutta toplanan fazla suyu dışarı boşaltır.
    Kanı artırıcı özelliği vardır,mide ve bağırsak hastası olanlara patlıcan dokunur.Sinirleri yatıştırır,tansiyonu düşürür,bağırsakları yumuşatır ve
    idrar söktürür.Kandaki kolesterol seviyesini düşürür ve damar tıkanıklığına iyi gelir,kansızlığı giderir,karaciğer ve pankreasın çalışmasını düzenler.
    Böbrek ağrılarını ve yanmasını azaltır.Basura iyi gelir,kilo vermeye yardımcı olur.Patlıcan kullanmadan önce tuzlu suda bekletilir,acılığı giderilir,
    lapa haline getirilip yanıklara konursa faydası görülür.


    Pırasa:Esas adı Pürhassa'dır.Çok hususiyetli demektir.İnsan sağlığı için faydalıdır.İştahsızlığı giderir,kan yapar,idrar söktürücüdür,
    bağırsakları yumuşatır,kilo aldırmadan besler,zayıflatıcı özelliği vardır.

    Pirinç:Buğdaydan sonra en besleyici gıdadır,bünyeyi kuvvetlendirir,tansiyonu yüksek olanlar için iyi bir gıdadır ve ilaç vazifesi görür,
    ishali keser.Diyaliz hastaları için ideal br gıdadır.

    Roka:Tadı ve asitleri mideyi çalıştırır,hazmı kolaylaştırır,iştah açar.
    Böbrekleri çalıştırır,kanı temizler,mafsal iltihabı ve mafsallarda ürat birikmesini önler.
    Karaciğere faydalıdır,karaciğer ağrılarını giderir,sarılığı keser.Vücuda kuvvet verir.Bağışıklık sistemini güçlendirir,cinsel gücü artırır,
    öksürüğü keser,vücuttaki zararlı maddeleriin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.

    Sarımsak:Hazmı kolaylaştırır,bağırdaklarda zararlı mikropları öldürerek,vücudun zehirlenmesini önler.
    Kansere karşı koruyucu özelliği vardır,spazm çözücü etkisi vardır,kabızlığı giderir,bağırsaklardaki çeşitli solucanları yok eder.
    Yüksek tansiyona şifadır,damar sertliğini giderir,kanı sulandırır,kanı temizler.Kalp adalelerini kuvvetlendirir,kalp ağrılarını
    zamanla geçirir,akciğer ve bronşlerı dezenfekte eder,ateş düşürür,ses kısıklığına iyi gelir.

    Semizotu:Mide ve bağırsak kanamalarında çok fayda verir,suyu içilirse müzmin bronşite iyi gelir,idrar söktürür,kanı üreden korur,kilo verdiricidir.
    Mide ve bağırsak yanmasını giderir.Yeşil salata şeklinde,iyi çiğnenerek yenilirse,faydası daha çok olur,bağırsakları yumuşatır,idrar söktürücüdür,kabızlığı
    giderir.Kanı temizler,sinirleri yatıştırır,zihin yorgunluğunu alır,uykusuzluğa iyi gelir.Dalak şikayetlerini azaltır,kanın pıhtılaşmasını kolaylaştırıcı etkisi
    özellikle iç kanamaları durdurmakta faydalıdır,idrar yanmasını giderir.Böbrek kumlarını ve taşlarını dökmeye yardımcı olur,ayrıca,solucanları dökmeye de yardımcı olur.


    Soğan: Soğuk algınlıklarına karşı bedeni korur,B vitamini yönünden zengin olduğu için yorgunluğu giderir,iştah açar,idrar yoluyla vücutta birikmiş su ve üreyi dışarı atar.
    Damar sertliğini önler,kilo verdirir,böbrek taşını ve kumunu döker,sinirleri yatıştırır,zihin yorgunluğu ve uykusuzluğu giderir,iktidarsızlığı önler,bronşları çalıştırır,
    öksürüğü söktürür,içerdiği kükürt ve iyotla kanı temizler,böylece cildin taze kalmasını,savilcelerin geçmesini sağlar.
    Vücut zehirlenmesini önler,vücudu dinçleştirir,kansere karşı korur,dolama ve arpacıkta iltihapların boşalmasını sağlar,basurun tedavisi için yararlıdır.


    Soya:Beynin çalışmasını artırır,kolesterolü düşürür,dalgınlığı ve erken bunamayı önler.

    Şalgam:B vitaminleriyle akciğerleri,bronşları temizler ve kuvvetlendirir,bol idrar söktürür,böbreklerdeki ürat tipi taşı ve kumu döker.
    Vücuttaki fazla suyu atarak kilo verdirir,bağırsakları çalıştırır ve dezenfekte eder,kabızlığı giderir.
    Şeker hastalarının aşırı su isteğini keser ve çeşitli hastalıklara karşı dayanıklılıklarını artırır.

    Tere:Bilinen en iyi toksin atıcıdır,mideyi çalıştırır,hazmı artırır,kandaki şeker seviyesini düşürür,şekerlilerin insülin ihtiyacını önemli ölçüde
    azaltır.Öksürüğü söktürür,grip ve soğuk algınlığını kısa zamanda geçirir,böbrekleri çalıştırır,mesane ve idrar yollarını temizler,idrar tutukluğunu
    giderir,kansızlığı giderir.

    Turp:Karaciğer için çok faydalıdır.Siroz için,turp suyu ,şeker veya bal şerbeti tatlandırılarak,günde 2 çay bardağı içilir,bir müddet böyle devam edilir.
    Böbrekleri temizler,kum ve taşı döker,iştah açıcıdır.Kanserlere karşı etkili olup,mikropları öldürürek,üremesini engeller.
    Bağırsakları temizler,çeşitli alerji ve egzamaları geçirir.Kür halinde kullanılmalıdır.

    Zeytin:Zeytinyağı kalp ve damar sistemi için çok faydalıdır,bol fosfor içerdiği için vücudu besler,sindirimi kolaylaştırır,böbrekleri temizler,taşların düşmesini
    kolaylaştırır.Safra akışını artırır,damarları açar,bağırsak kurtlarını düşürür.Vücuda sürülürse cildi besler.


    Armut:Böbrekleri çalıştıran armut,damarların içinde birikmiş tortuları,idrarlar dışarı atar,kandaki üre asidi gibi atık maddeleri dışarı atar,romatizma,mafsal kireçlenmesine iyi gelir.
    Kansızlığı giderir,sinirleri teskin eder,hastalıklara dayanıklılığı artırır.Ağızdaki tükürük salgısını,mide ve bağırsak ifrazatını artıran armutta,%15'e yakın şeker vardır,bu şeker oranı
    hastalar için zararsızdır.

    Ayva:Kalbe kuvvet verir,kanı temizler,safra akışını artırır,karaciğerin tembelliğini giderir,iştah açar,hazmı kolaylaştırır.Kemiklerin zafiyeti ve bedenin gelişmesi yavaş olan çocuklarda ayva çok
    faydalıdır,susuzluğa iyi gelir,kusmayı engeller,bağırsak yaralarına,şiddetli ishale iyi gelir.Ayvanın çiğ yenmemesi tavsiye edilir.

    Ceviz:Zekayı geliştirir,iştah açar,mideyi kuvvetlendirir,bağırsak ağrılarını giderir,ıhlamur ile beraber kaynatılıp içilirse,sinirleri güçlendirir.Taze ceviz balla yenildiğinde,basur için fayda sağlar,
    cevizin üzerinde yeşil kabukların suyu çıkarılıp,sivilcelerin üzerine sürülürse iyi gelir.

    Çilek: Salisilik asit,romatizma ilacının esas maddesidir.Bu nedenle romatizma,eklemlerde ürat birikmesi,damar sertliği,böbrekte kum ve taş oluşması gibi rahatsızlıkları geçirir.Vücutta fazla suyu atarak,
    yüksek tansiyonu düşürür.

    Elma:A ve C vitaminleri oldukça fazladır.Kabuğuyla birlikte çiğ yenirse,daha çok fayda sağlar,sinir ve adalelerikuvvetlendiren elma,bedeni ve zihni yorgunluklardan arındırır.
    Elma ve sirkesi kanı temizler,toksinlerin atılmasında bedene yardımcı olur,sindirim sistemini uyarır.Romatizma,karaciğer ve böbrek hastalarına,damar sertliği çekenlere,aşırı şişmanlara,hemoroite,egzamalara
    ve cilt hastalarına iyi gelir.

    Erik:Özellikle kuru erikte B vitamininin yanında fosfor,magnezyum ve bol miktarda şeker vardır.

    Fındık:Enerji verir,bedenen ve zihnen çalışanlara çok faydalıdır,kansızlığa karşı koruyucudur,kalbin ve kasların sağlığında etkilidir.Dişlerin yapısını kuvvetlendirir,cinsi gücü artırır,kadınların menopoz
    döneminin çabuk geçmesini sağlar.

    Fıstık:Kavrulmuş fıstık,şeker hastaları için uygun bir gıdadır,bal veya pekmezle karıştırılıp yenilirse,vücuda kuvvet verir ve şişmanlatır.Kabızlık yapar ve yaptığı kabızlık çok zararlıdır,bu nedenle sebze üzerine
    yenilmesi gerekir.

    İncir:Boğaz kurumasına,göğüs sertliğine ve akciğer bölmelerine faydalıdır,bedenen ve zihnen çalışanlara güç verir,yorgunluk giderir,kurusu vücudu besler,bademle birlikte sinirlere iyi gelir.
    En güzel damar açıcı meyve incirdir,kanser oluşumunu önleyici maddeler içerir,kuvvetli kan yapıcıdır,tansiyonu engeller,enerji verir,cinsel gücü artırır.

    Karpuz:Karpuz yemekten önce yenilirse,vücuda çok faydası olur,yemek üzerine yenilince,hazımda zorluk yapar ve şifası yok olur.Vücudu zehirlerinden temizleyen ve sıcak günlerde vücuda serinlik veren en iyi meyvelerden biridir.
    Karpuzda B1,B2,C vitaminleri ve demir bulunur.Böbrekleri çalıştırır,üre,ürat tuzları gibi zararlı atıkların kandan atılmasını sağlar,mesane ve böbreklerdeki kum ve taşı döker,çocuklarda kemiklerin gelişmesini sağlar.

    Kavun:Hibrit olmayan kavun kanı temizler ve cildin taze kalmasını sağlar,iyice olgunlaştıktan sonra yenmelidir,sinirleri teskin eder,uyku düzenini ayarlar.

    Kayısı: Sinir sistemi üzerine çok etkilidir,beyni yorucu işlerde çalışanlarda,sinirli kimselerde ve uyku düzeni bozuk olanlarda çok faydalıdır.Yemekler üzerine yenilen kayısı hazmı çabuklaştırır,iştahı açar,pekliği giderir.
    Kansızlığa karşı çok iyidir,kanseri önleyici etkisi vardır,ruhi sıkıntılarda bolca taze veya kuru kayısı yemek sakinlik verir,karaciğeri rahatsız olanlar kayısıyı az yemelidirler.

    Kiraz:Hastalıklara karşı vücut direncini artırır,en etkili bölümü meyve saplarıdır.Sinirleri kuvvetlendirir,böbrekleri çalıştırır,bol idrar söktürür.Vücudu zehirlerden temizler,kolesterolü düşürür,zayıflatıcı etkisi vardır,ağrıların
    dindirilmesinde aspirinden çok daha etkilidir.

    Limon: Soğuk algınlığı,nezle,öksürük ve gribal enfeksiyon gibi durumlarda olumlu etkisi vardır.Kansızlığı önler,aniden yükselen tansiyonda,yarım limon suyunun üzerine su ile tamamlanarak içilirse,tansiyonu normal seviyesine indirir,kuvvetli
    bir mikrop öldürücüdür.Mide bağırsak ve idrar yollarındaki zararlı mikropları öldürür,mide bulantısını geçirerek kusmayı keser.böbrek ve mesane taşını döker,bademcik rahatsızlıkları için 1 adet limon sıkılır,bir miktar suyla karıştırılıp gargara
    yapılır.

    Mandalina:Kanı temizler,enfeksiyonlarla mücadeleyi kolaylaştırır,vücudun direncini artırır,akşam yemeğinden sonra yenilen 1-2 mandalina,iyi uyku verir.

    Muz:Çocukların vücutlarının gelişmesini,hastaların ise kendini toplamasını sağlar,sinir ve beyin yorgunluğunu giderir,kalp için şifalıdır.Bedenen ve zihnen çalışanlara,kas sistemine,mafsal ve böbrek iltihabı olanlara ,bağırsak hastalarına muz çok faydalıdır.

    Nar:Mideyi kuvvetlendiren nar,böbrekleri çalıştırır,kalbi yorgun ve zayıflamış kişiler,nar mevsiminde her gün nar suyu içmelidir.

    Portakal:Ateş düşürücü özelliğe sahiptir,hasta olmadan önce düzenli bir şekilde yenilmelidir,hasta olduktan sonra yenilen portakal,iyileştirici özelliğini kaybeder.Portakalda A,B,C vitamini ve fosfor bulunur.
    Sinir zafiyetini giderir,portakal ağızdaki mikropları öldürür,cildin taze ve pürüzsüz olmasını sağlar,hasta ve çocukların kansızlığını giderir,kan içindeki zararlı maddelerin temizlenmesini sağlar.
    Kanseri önleyici bir meyvedir.Yemeklerden sonra yenilecek bir portakal mide ifrazatını artırır,hazmı kolaylaştırır ve iştah açar,kandaki şeker seviyesinin düşmesine yardım eder.Şeker hastaları için hem bir gıda,hem de ilaç vazifesi görür,günde 2-3 adet yenilebilir.
    Yüksek tansiyonda haftada 1 gün boyu sadece portakal yenilirse şifa verir.

    Şeftali:Ağız ve midede ifrazatı artırarak,hazmı kolaylaştırır,bol idrar söktürerek,idrar yollarındaki kum ve taşı döker.Sabah aç karnına ve gece yatarken bir iki olgun şeftali yenmesi,yukarıda sayılan hastalıklara şifa olur.Bağırsakları çalıştırır,çeşitli hastalıklara
    dayanıklılığı artırır,balgamı artırır,şehveti artmış kişilere faydalıdır.

    Üzüm:Kanı artırır,iştah açar.Mideyi,bağırsakları ve böbrekleri kuvvetlendirir,sindirim sistemini düzenler,idrar söktürür,beyine enerji sağlar,fazla suyu atarak yüksek tansiyonu düşürür.
    Karaciğeri temizler,hamilelikte bol miktarda üzüm yenilmesi gerekir.Üzüm,annenin vücudunda biriken maddeleri dışarı atarak bulantısını giderir,üzüm dalından koparıldıktan sonra ne kadar erken yenilirse,o kadar şifalı olur.
    Midede ülser veya gastriti olanların,karaciğeri veya dalağı şişmiş olanların ve kabızlık çekenlerin bir süre taze üzüm suyu tüketmeleri gerekir



  2. 2
    VESLiHAN
    Bayan Üye

    Cevap: Meyve ve Sebzelerdeki Şifalar(Ahmet Maranki'nin kitabından)

    Reklam



    Günlük hayatımızda kullandığımız bir çok meyve ve sebzelerin her birinin kendine has faydası bulunmaktadır. Meyve sebzeleri tüketirken mevsimine göre ve taze olmasına dikkat etmeliyiz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi