Delphi de otomatik dört işlem yardım

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Delphi de otomatik dört işlem yardım ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi

    Delphi de otomatik dört işlem yardım




    Soru: Hocam verdiğiniz bilgiden dolayı çok teşekkür ederim. ancak benim bir türlü beceremediğim 2 problemim var yardımcı olursanız memnun olurum. 1. sorum ÖRN: benim bir müşteri takip programım var bu programın içinde MİKTAR, BİRİM FİYATI ve TUTAR kısmı var. Benşunu istiyorum. miktarı ve fiyatı girdiğimde herhangi bir düğmeye basmadan otomatik olarak çarparak tutar kısmına atmasını istiyorum. 2. sorum ise KAYIT EKLE düğmesine bastığımda KAYIT NO 'daki EDİT içine otomatik olarak 1,2,3,4..... diye artan numara vermesini istiyorum. belki çok basittir ama ben bir türlü bunları beceremedim. lütfen hocam yardımınızı bekliyorum. Şimdiden TEŞEKKÜR ederim. veysel ------- ?







  2. 2
    Hasan
    Özel Üye





    Cevap: Delphi de dört işlem

    Toplama



    PHP- Kodu:
    sayi1,sayi2,sonuc:integer;
    begin
    label3
    .Caption := 'Toplam';
    sayi1:=strtoint(edit1.Text);
    sayi2:=strtoint(edit2.Text);
    sonuc:=sayi1+sayi2;
    edit3.Text := inttostr(sonuc);
    end
    Çıkartma
    PHP- Kodu:
    sayi1,sayi2,sonuc:integer;
    begin
    label3
    .Caption := 'Toplam';
    sayi1:=strtoint(edit1.Text);
    sayi2:=strtoint(edit2.Text);
    sonuc:=sayi1-sayi2;
    edit3.Text := inttostr(sonuc);
    end
    Çarpma
    PHP- Kodu:
    sayi1,sayi2,sonuc:integer;
    begin
    label3
    .Caption := 'Toplam';
    sayi1:=strtoint(edit1.Text);
    sayi2:=strtoint(edit2.Text);
    sonuc:=sayi1*sayi2;
    edit3.Text := inttostr(sonuc);
    end
    Bölme
    PHP- Kodu:
    sayi1,sayi2,sonuc:integer;
    begin
    label3
    .Caption := 'Toplam';
    sayi1:=strtoint(edit1.Text);
    sayi2:=strtoint(edit2.Text);
    sonuc:=sayi1/sayi2;
    edit3.Text := inttostr(sonuc);
    end
    Alıntı







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi