Konservelerdeki zararlılar ve analizleri

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Konservelerdeki zararlılar ve analizleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi

    Konservelerdeki zararlılar ve analizleri




    Soru: konservelerdeki zararlılar ve analizleri ?






    İle İlgili Yazılar

  2. 2
    RüzgarGülü
    Bayan Üye





    Cevap:
    HAZIR GIDALARDA KANSEROJEN KATKI MADDELERi
    Hacettepe Üniversitesi araştırma sonuçları:
    Piyasada satılan HAZIR GIDA maddeleri ülkemizde, insan sağlığını ciddi biçimde etkileyecek derecede KATKI MADDELERİ içermektedir. Ancak bu maddeler, tüm çabalara rağmen, medya aracılığı ile reklam edilmektedir.
    Günümüzde gıda sektörü büyük bir tröst halini almıştır. Örneğin, hiçbir yayın organında KOLA'nın zararlı olduğunu göremezsiniz. Ancak biz tüketiciler, aile fertlerimizi, çevredeki arkadaşlarımızı haberdar ederek BİLİNÇLENDİREBİLİRİZ. Son yıllarda KANSER vakalarının neden devamlı ARTIŞ gösterdiğini hiç düşündünüz mü?
    Siz çocuğunuzun KANSEROJEN MADDE içeren gıda almasını ister misiniz?
    Peki NİYE evinize KETÇAP alıyorsunuz?
    Sizlere aşağıda sunduğumuz tablo, alacağınız hazır gıda maddelerindeki KATKILARla ilgili bilgi vermektedir.
    SİZİN SAĞLIĞINIZ İÇİN:
    Lütfen herhangi bir gıda maddesini SATIN ALMADAN ÖNCE ambalajın üzerini dikkatle inceleyip KATKI MADDELERİNİ belirleyiniz.
    ZARARI SAPTANMAMIŞ KATKILAR
    E100, E103, E104, E105, E111, E121, E122, E126, E130, E132, E140, E151, E152, E160, E161, E162, E163, E170, E174, E175, E180, E181, E200, E201, E202, E203, E236, E237, E238, E260, E261, E262, E263, E270, E280, E281, E282, E290, E300, E301, E303, E304, E305, E306, E307, E308, E309, E322, E325, E326, E327, E331, E332, E333, E334, E336, E337, E382, E400, E401, E402, E403, E404, E405, E406, E408, E410, E411, E420, E421, E422, E440, E471, E472, E473, E474, E475, E480
    ŞÜPHELİ KATKILAR
    E125, E141, E150, E153, E171, E172, E173, E240, E241, E477, E605, E220, E221, E222, E223, E224, E338, E339, E340, E341, E460, E461, E466, E407 (Mide ve bağırsak hastalıkları) E200 (Vücuttaki vitamin B12+yi yok ediyor)
    E250, E251, E320, E321 (Kalp hastalıkları, Damar sertlikleri ve tıkanıklıkları)
    TEHLİKELİ KATKILAR
    E102, E120, E311, E312 (Nerolojik hastalıklar)
    KANSEROJEN KATKILAR
    E102, E110, E123, E124, E131, E142, E210, E211, E213, E214, E215, E216, E217
    Örneğin: Tüm ketçaplarda, reçellerde, kolada, ve diğer birçok konservelerde
    E211 (SODYUM BENZOAT) bulunmaktadır.
    E123, E110 ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya, Japonya ve daha birçok ülkede YASAKLANMIŞTIR. Fakat bu maddeler, ülkemizde renkli draje cukolatalarda kaymaklı bisküvilerde kullanılmaktadır.
    EN TEHLİKELİ KANSEROJEN KATKI:
    E330 (Ne yazık ki birçok hazır gıdada kullanılmaktadır.)
    BAZI HAZIR GIDALARDA TESBİT EDİLEN KATKI MADDELERİ:
    E330 - Gofretler, Bazı Meyvesuları (Özellikle kayısı), Bazı Hazır Domates Çorbaları, Tüm Teneke Konserve ve Turşular, Renkli-Renksiz Bazı Kola Türleri, Jöleli Şekerlemeler,Konserve Yaprak Sarma, Diğer Bazı Hazır Çorbalar, Bazı Nane Aromalı Şekerlemeler,
    E250 - Tüm Sosis ve Salamlarda
    E300 - Gazlı Portakal Aromalı İçecekler, Cinomel
    E320 - Bazı Yumuşak Katkılı Çikolatalar, Bazı İşkembe Çorbaları
    E223 - Bazı Kremalı Bisküviler, Bazı Karamelli Çikolatalar
    E322 - ÜLKER Çokokrem
    TÜM KOLALI İÇECEKLERDE KULLANILAN KATKI MADDELERİNİN TESBİTİ İÇİN ANALIZ YAPILMASINA İZİN VERİLMEMİŞTİR.








+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi