Kaz yemeği nasıl yapılır

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Kaz yemeği nasıl yapılır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi


  2. 2
    IIMyErenII
    Özel Üye





    Cevap: "Kaz Budu Dolması"
    Malzemeler
    4adet kaz budu
    1adet kaz ciğeri
    1adet kaz yüreği
    200gr koyun kıyması
    3adet domalan
    1adet yumurta
    100gr sosis
    50gr rendelenmiş kaşar peyniri
    50gr margarin
    zeytinyağı
    5dal maydanoz

    ½ bardak beyaz şarap
    1kaşık brandy
    karabiber
    tuz


    Yemek Tarifi
    Kaz butlarının et ve derisini dağıtmadan sivri bir bıçak kullanarak önce deriyi ardından eti çizip kemiklerini ayırın. Domalanı yıkayıp parçalara bölün, yıkayıp iri doğradığınız kaz ciğeri ve yüreği ile beraber yarım kaşık yağda hepsini sote edin. Bunlar kavrulunca soğumaya bırakın. Bu harç soğuyunca içine doğranmış sosis de katarak et makinesinden geçirin ve porselen bir kaseye aktarın. İçine kıyma, peynir, yumurta, kıyılmış maydanoz, devamı...

    Fırında Kaz

    Açıklamalar
    Kaz eti Ardahan ve Kars ta ayazda tuzlanarak kurutulduğu için pişirme sırasında ayrıca tuz koymanıza gerek yoktur.
    Kaz piştikten sonra tepside toplanan kaz yağı ile bulgur pilavı yapabilirsiniz.Ve pişen kazı bulgur pilavı ile servise sunabilirsiniz.Kars-Ardahan yöresinde böyle yapılıyor.

    Malzemeler
    1 adet Ardahan usulu kurutulmuş kaz

    Yapılışı
    200 derece ısıtılmış fırının ızgara teline kazı bütün olarak koyun.Altınada yağların toplanması için tepsi koyun.Kaz piştikten sonra tepside toplanan kaz yağı ile bulgur pilavı yapabilirsiniz.Ve pişen kazı bulgur pilavı ile servise sunabilirsiniz.Kars-Ardahan yöresinde böyle yapılıyor.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi