İç anadolu bölgesinin gölleri ve yemekleri

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden İç anadolu bölgesinin gölleri ve yemekleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi


  2. 2
    Ensar
    Özel Üye





    Cevap: İç Anadolu Bölgesi Gölleri


    Türkiye'nin en büyük ikinci gölü olan Tuz Gölü İç Anadolu Bölgesi'ndedir. Türkiye'nin sofralık tuz ihtiyacının %30'u Tuz Gölü'nden karşılanmaktadır. Bu göl bu-harlaşmanın etkisiyle yazın büyük ölçüde kurumakta-dır. Tuz Gölü, tektonik oluşumludur. Derinliği fazla de-ğildir. Gölün alanı kışın ve ilkbaharda fazla alan kapla-dığı halde, yazın buharlaşma ve beslenme yetersizli-ğinden dolayı kapladığı alan azalır.

    İç Anadolu Bölgesi'nin Gölleri:

    Tuz Gölü
    Akşehir Gölü
    Eber Gölü
    Eymir Gölü
    Mogan Gölü
    Ilgın (Çavuşçu) Gölü
    Tuzla Gölü
    Sultanısalak-i mekip Gölü.
    Sarıyar Baraj Gölü
    Gökçekaya Baraj Gölü


    İç Anadolu bölgesi yemekleri nelerdir?


    Ankara Tavası (Ankara) (2 adet)

    Arabaşı (Eskişehir) (1 adet)

    Arabaşı (Yozgat) (1 adet)

    Baduç kavurması (1 adet)

    Bamya Çorbası (Aksaray) (1 adet)

    batırık (Seydisehir) (2 adet)

    Bayram Könbe (1 adet)

    Beypazarı sarması (1 adet)

    Börek Çorbası (Kayseri) (2 adet)

    Bulgurlu, pazılı soğuk çorba (Sivas) (1 adet)

    Cevizli Tatlı (Eskişehir) (1 adet)

    Çiğ Börek (Eskişehir) (8 adet)

    Çiğleme (Aksaray) (1 adet)

    Çorum Baklavası (1 adet)

    Çubuk Turşusu (1 adet)

    DİVRİĞİ PİLAVI (1 adet)

    Düğün pilavı (Konya) (1 adet)

    ERCİYES SALATASI (1 adet)

    Eskişehir Çöreği (1 adet)

    Etli ekmek (Konya)(1 adet)

    Fakir Baklavası (Çorum) (1 adet)

    Fırında Ankara tavası (1 adet)

    Gabaklaş (Ankara) (1 adet)

    Gendeme (Kırşehir) (1 adet)

    Gömme (Ekmekli Et) (1 adet)

    HAMURLU MERCİMEK ÇORBASI (Sivas) (1 adet)

    Hasirde (Kırşehir) (1 adet)

    Haşhaşlı Dolma (Eskişehir) (1 adet)

    Helle Aşı (Sivas) (1 adet)

    Hoşmerim (Çankırı) (1 adet)

    HUNNAK (2 adet)

    HURMA TATLISI (Sivas) (1 adet)

    İrmik helvası (Konya) (1 adet)

    İskilip Dolması (Çorum) (1 adet)

    Kandil Makarnası (Nevşehir) (1 adet)

    Kapama(Eskişehir) (1 adet)

    KARA KIZ KÖFTESİ (İç Anadolu) (2 adet)

    Karaçuval Helvası(Çorum) (1 adet)

    KAYSERI MANTISI (4 adet)

    Kayseri Köftesi (4 adet)

    Keşkek (3 adet)

    Keşkek (Çorum) (1 adet)

    Kıkırdak çorbası (Konya) (1 adet)

    KIRŞEHİR KÖFTESI (1 adet)

    Kirtimburt (Kayseri) (1 adet)

    KÖBETE(Eskişehir) (1 adet)

    Kuru (Beypazarı)(1 adet)

    Madımak (Yozgat) (2 adet)

    Mantarlı Borani (Çorum) (1 adet)

    Mumbar (Aksaray) (1 adet)

    Nevzine (Kayseri) (3 adet)

    NOHUTLU YAHNİ(KONYA)(1 adet)

    Pastırmalı Börek (Kayseri) (2 adet)

    Pastırmalı Pide(Kayseri) (1 adet)

    Patlıcan orta (Konya) (1 adet)

    Pehli (Kayseri)(1 adet)

    Pekmezli Ayva Dolması (6 Kişilik) (1 adet)

    Piravu Mantısı (Kayseri) (1 adet)

    Soğanlama (Ankara) (1 adet)

    Soğanlama (Kırşehir) (1 adet)

    Sulaç (Karaman) (1 adet)

    Sülbiye(Akşehir) (2 adet)

    ŞAŞTIM AŞI (Kayseri)(1 adet)

    Şöbiyet (Yozgat usulü) (1 adet)

    Tabahruhu (1 adet)

    Tatar Böreği (Eskişehir) (1 adet)

    Tepsi Mantısı (Kayseri) (2 adet)

    Tırhıt (Sivas) (1 adet)

    Toyga Çorbası (Konya) (1 adet)

    Yağlama (Kayseri) (2 adet)

    Yangıç (Çorum) (1 adet)

    Yoğurt Çorbası (Kırşehir) (1 adet)

    Yoğurtlaç (Kayseri) (2 adet)

    Yozgat Böreği (1 adet)

    Zeytinyağlı Pırasa Dolması (Çankırı) (1 adet)







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi