Yoğurtla yapılan mezelerin tarifi

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Yoğurtla yapılan mezelerin tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1

  2. 2
    Gezgin
    Özel Üye





    Cevap: Yoğurtlu mezeler için önce süzme yoğurdumuzu hazırladık.

    Bunun için en büyük boy süzgecin (yaklasik 20 cm capinda) üstüne iki kat kağıt havlu koyup altına da büyükçe bir kap yerleştirdik. 15 paket (yaklasik 1 kg) yoğurdu üzerine koyup buzdolabında süzülmesini bekledik. Koyu kıvamlı olması için en az 36 saat öncesinden işlemi başlatmak gerekmekte. Biz buradaki inek sütünden yapılan plain yogurt’tan kullandık.
    Yoğurtlu Mezeler

    Sarmısakları da havanda tuzla iyice öldürdükten sonra mezelerimize birer birer ekledik.



    Yoğurtlu havuç rendesi mezesi

    3 adet büyük havucun rendesi
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    ½ çay kaşığı toz şeker
    1 avuç maydonoz (ince kıyılmış)
    4 yemek kaşığı süzme yoğurt
    2 diş sarmısak
    Tuz
    Havuçlar üzerlerine şeker serpilip zeytinyağında sularını salıp çekene kadar pişirilir. Sarmısaklı süzme yoğurtla karıştırılır. Maydonozu eklenir kırmızı biber ile süslenip servis edilir.



    Kırmızı lahana mezesi


    ¼ orta boy kırmızı lahana (ince kıyılmış)
    2 dilim bayat ekmek içi
    1 tatlı kaşığı sirke
    4 yemek kaşığı süzme yoğurt
    2 diş sarmısak
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı tuz
    Kırmızı lahana tuzla ovulur ve mutfak robotunda zeytinyağı eklenerek püre haline getirilir. Bayat ekmek içleri suda yumuşatılır ve fazla suları süzüldükten sonra robottaki lahanaya eklenir ve hep birlikte bir iki kez daha karıştırılır. Bu püre sarmısaklı süzme yoğurtla karıştırıldıktan sonra sirkesi ve tuzu eklenir. Kırmızı biber ile süslenip servis edilir.



    Babaganuş mezesi


    4 adet ince patlıcan (közlenecek)
    1 yemek kaşığı tahin
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    4 yemek kaşığı süzme yoğurt
    2 diş sarmısak
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    Tuz
    Patlıcanlar is tadı almaları için önce ocağın üzerinde közlenir. Kabuğu hafıfçe yandıktan sonra 200 C (400 F) fırında içleri iyice yumuşayana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra kabukları soyulur ve içleri bir süzgece koyularak kara suyunun akması sağlanır. Bu işlemden sonra çatalla ezilerek sarmısaklı yoğurt tahin zeytinyağı ile karıştırılır. Tuzu ayarlanır kırmızı biber ile süslenip servis edilir.



    Haydari mezesi

    4 yemek kaşığı süzme yoğurt
    2 diş sarmısak
    1 yemek kaşığı nane
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    Tuz
    Nane sarmısaklı yoğurtla karıştırılır. Zeytinyağı ve tuzla tadı ayarlanır kırmızı biber ile süslenip servis edilir.







+ Yorum Gönder
mezelerin yapılışı
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi