İspanyanın en dikkat çekici gelenekleri

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 124 ... SonuncuSonuncu
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden İspanyanın en dikkat çekici gelenekleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi

    İspanyanın en dikkat çekici gelenekleri




    Soru: Lütfen İspanya'nın en dikkat çekici gelenekleri için birkaç bilgi verebilir misiniz?
    Benim ödevim var.
    Yani bilgi verebilir misiniz?
    ?







  2. 2
    Ensar
    Özel Üye





    Cevap: ispanyadaki gelenekler

    İspanya: Ağustosun son çarşamba gününde ispanya’da domates festivali yapılıyor. Tonlarca domates sokaklara saçılıyor.

    ispanyada boğa festivali
    San Fermin Boğa festivali

    Kuzey İspanya'da Pamplona şehrinde her yıl 6 Temmuz ile 14 Temmuz arasında düzenlenen geçmişi çok eskilere dayanan bir kutlamadır. Bu kutlamada en önemli aktivite encierro yani boğaların koşması olmakla beraber festival hafta boyunca süren bir sürü diğer geleneksel etkinlikleri de kapsar. Yerel dilde San Fermines olarak bilinir ve bu festival bir bütün olarak Pamplona ve Navarre'nin koruyucu meleği olan San Fermin onuruna düzenlenir. insanların boğalardan daha hızlı yada güçlü olup olmadığını ölçen bir festival çerçevesinde kutlanır, bir ahırdan bırakılan boğalar, geleneksel olarak kırmızı-beyaz giyinmiş binlerce insanı dar sokaklarda önlerine katarak, yaklaşık 3 dakika boyunca 825 metre koşuya katılanlar, boğaların önünde panik içinde bağırarak kaçışır.







  3. 3
    Ziyaretçi
    Kıyafet olarak:İspanyol'lar renkli,fırfırlı ve rahat bir tarza sahiptir.
    Belli başlı yemekler:Tortilla,Frijole,Guacomale,Salsa,Baritta.
    Kutladıkları özel günler ve festivaller:Barcelona,Madrid,San Sabitıcın,Volencio,Pomplone,Zaragoza.







  4. 4
    Ziyaretçi
    Paella



    Paella Ispanya’nın doğusunda bulunan Valensiya (Valencia) bölgesine mahsus, tavada yapılan bir pilav çeşidi. Paella ismi Valensiyaca veya katalanca dilinde bir çeşit tava manasına geliyormuş. Paella hafta sonu veya önemli aile eğlencelerin de yapılırmış. Bütün özelliği Çam fıstığı veya Badem ağacının odunlarından hazırlanan ateşin üstüne yerleştirilen çok geniş ve dökme tava da yapılması. Paellanın içine konan malzemelerden dolayı çok ağır bir yemek olması sebebi ile Ispanyollar daima paella yemeğini öğlen yemeği olarak hazırlarlarmış. Hakiki Valensiya paellasının içine deniz mahsulleri konmazmış. Deniz mahsulleri ve balık konması turistlere yapılan paella yemeği ile ortaya çıkmış.

    150 g ahtapot (küçük)
    150 g kalamar
    (veya hazır dondurulmuş deniz mahsulleri)
    5-6 orta boy karides
    10 - 12 midye (kabuklu)
    6-8 tavuk budunun üst kısmı
    2 levrek fileti veya herhangi başka bir balık fileti
    1 soğan
    1 YK kırmızı toz biber
    1g Safran
    3 Domates
    3-4 yeşil soğan
    5-6 diş sarımsak
    200-250 g pirinç
    150-200 g bezelye (taze veya konserve)
    3-4 sivri yeşil biber
    1 kırmızı dolma biber
    100 ml beyaz şarap
    100 ml sebze veya et suyu
    Zeytinyağı
    Tuz
    1/2 limon

    Safranı yarım bardak su da ıslatın. Bütün malzemeleri temizleyip, yıkayıp ufak parçalar halinde doğrayın. Geniş bir tepsi veya tava da biraz zeytinyağı ile tavuk butlarını kızartın. Kızaran butları bir ufak tepsiye alıp 180 derece ısıda ki fırına sürün. Doğranmış kuru soğanları ve rendelenmiş veya ufak ufak doğranmış sarımsakları için de tavukları kızarttığınız yağ da hafif kavurun. Balık, kalamar ve ahtapotları ilave edip arada bir karıştırarak pişirin. Doğranmış yeşil soğan, yeşil biber, kırmızı dolma biber, domates, kırmızı toz biber, ve su da ıslatılmış safranı suyu ile beraber ilave edip yine aradabir karıştırarak pişirin. Pirinci yıkayıp süzdürüp bezelye ile beraber ilave edin 5 - 10 dakika karıştırarak pişirin. Hazırladığınız sebze veya et suyunu ve şarabı da ilave edip bir kaç dakika karıştırarak pişirin. Sıra geldi karideslere, onları da ilave ettikten sonra renkleri pembeleşene kadar karıştırarak pişirin. En son ilave edilecek malzeme midye de sıra, midyeleri yemeğin üstüne dizin ve artık karıştırmadan 10 dakika kadar pişmeye bırakın. servisinizi yapmadan evvel fırındaki tavuk butlarını pilavın üstüne yerleştirin ve bir kaç kere alt üst çevirerek tavuk butlarının pilavın suyunu içlerine çekmelerini sağlayın. Servis yapmadan evvel 1/2 limon üstüne sıkın ve servisinizi yapın.
    (6 kisilik)

  5. 5
    Ziyaretçi
    tşk ederiz çokguzel 119.sayfada çok yardımcı oldunuz

  6. 6
    Ziyaretçi
    yemekleri paella gazpacho andaluciada

  7. 7
    Ziyaretçi
    aslında güzel ödevimde işe yaradı ama biraz daha detaylı olabilirmişşşşş ama güzel genede

  8. 8
    Ziyaretçi
    5. soru s.b. sy 119 boğa festivalleri yapılır haftlrca boğalr sokakta kşr.

  9. 9
    Ziyaretçi
    mükemmel bir konu yapandan ALLAH razı olsun

  10. 10
    Ziyaretçi
    4.sınıf sosyal bilgiler çaışma kitabı sayfa 119 da ödevim vardı ama 4. sorunun cevabını tm olarak varmemiş :( ama yinede güzel sayfa...

  11. 11
    Ziyaretçi





    teşekkürler çok yardımcı oldunuz sosyal bilgiler ödevim için.

  12. 12
    Ziyaretçi
    teşekkürler sosyal bilgiler ödevim için çok yardımcı odunuz.SAĞ OLDUNUZ.

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 124 ... SonuncuSonuncu
ispanyanın en dikkat çekici gelenekleri,  ispanyolların en dikkat çekici gelenekleri,  ispanyanın gelenekleri,  ispanya gelenekleri,  ispanyanın en dikkat çekici gelenekleri nelerdir kısaca
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 240 kişi