Kokoreç Nasıl Yapılır

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Kokoreç Nasıl Yapılır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi


  2. 2
    NormanCı
    Özel Üye





    Cevap: Soru: Kokoreç Nasıl Yapılır? Kokoreç Tarifi Kokoreç Yapılışı

    Şahsen ben kokoreç hastayı Birisiyimdir. Çok severim param olduğunda yaptırırım. Neyse geçelim soruya döneyim ben.


    İlk önce Kokoreç Aşırı temiz alanda yıkanmalı,yaklaşık 1 saat yıkanmalıdır mikropların arınması için sıcak su ile.

    KOKOREÇ
    MALZEMELER
    1 Hazır Kuzu Bağırsağı Sarması (sakatatçılarda bulabilirsiniz) 1/4 Su Bardağı Rafine Yağ


    HAZIRLANIŞI
    Değişik ve lezzetli bir sakatat yemeği altın kokoreç,süt kuzusunun bağırsağından hazırlanır. Öteki mevsimlerdeki kuzu bağırsakları ile hazırlananlar lezzet bakımından aynı sonucu vermez. Kuzu bağırsak sarmasını evde hazırlamak oldukça güç olduğu için, aşağıdaki tarifte hazır olarak verilmiştir.
    Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız. Döner fırın tertibatının şişine kuzu bağırsağını takıp çalıştırınız. 40-50 dakika, her tarafı nar gibi olana kadar kızartınız.
    Kokoreci bir kesme tahtasına çıkarıp, keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyiniz.
    Izgaranızı yakıp ısıtınız. Kokoreç dilimlerini ızgaraya koyup 2-3 dakika, her iki yanlarını yeniden ızgara ederek pişirdikten sonra yanında ızgara edilmiş domates ve sivri biberle servis ediniz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi