Gliadin hangi besinlerde bulunur

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Gliadin hangi besinlerde bulunur ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi

    Gliadin hangi besinlerde bulunur





  2. 2
    İlk Yolcu
    Bayan Üye





    Cevap: Gliadin hangi besinlerde bulunur ve neden kullanılır
    Gliadin is a glikoprotein mevcut buğday ve diğer bazı tahıllar çim genusta Triticum . Gliadin ve gluten ekmek pişirme sırasında düzgün yükselmeye yeteneği vermek için gereklidir.


    Glüten, özellikle buğday, çavdar, arpa, yulaf gibi tahıllarda bulunan bir protein grubuna verilen isimdir. Glüten proteini ekmek yapımında ekmeğin ve hamurun ağsı ve güçlü yapısını sağlar. Glüten olmadan ekmek veya hamur şekil tutmaz, ekmek yapılamaz.

    Glüten çoğu insanda mide ve bağırsak yoluyla sindirilebilirken çölyak hastalarında yani glütene intoleransı bulunan kişilerde sindirilemez ve bağırsakta besinlerin emilmesini sağlayan villus adlı küçük parmak şeklindeki yapıyı işlemez hale getirir.

    Glüten proteini prolamin ve glutelin adlı 2 farklı protein gurubundan oluşur. Prolamin gurubunda bulunan gliadin çölyak hastalığının asıl sebebidir. Gliadin bağışıklık sistemini harekete geçirip antikor üretilmesine neden olarak villus yapısının bozulmasına dolayısıyla çölyak hastalığına yol açar.







  3. 3
    Ziyaretçi
    Gluteni oluşturan proteinleri içermeyen tahıl unu aşağıdakilerden hangisidir ?
    A)buğday B) çavdar C) bugday-misir D)yulaf







  4. 4
    Hakan
    Administratör
    Gluteni oluşturan proteinleri içermeyen tahıl unu aşağıdakilerden hangisidir ?
    A)buğday B) çavdar C) bugday-misir D)yulaf
    Bana kalırsa cevap D)yulaf

+ Yorum Gönder
gliadin nedir,  gliadin nelerde bulunur,  gliadin hangi besinlerde bulunur,  gliadin nedir hakkındaki tüm sorular,  Aşağıdakiler aşağıdakilerden hangi besinlerden hangisinden korur
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi