Ankaranın yöresel yemekleri nelerdir

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Ankaranın yöresel yemekleri nelerdir ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi

    Ankaranın yöresel yemekleri nelerdir





  2. 2
    Gülcan
    Usta Üye





    Cevap: ankaranın yöresel yemekleri nelerdir

    Ankara Tavası
    Köpoğlu

    Malzemeler
    1 Adet Patlıcan
    1 Adet Patates
    1 Adet Kabak
    1 Adet Havuç
    3 Adet Sivribiber
    1 Su Bardağı Sıvıyağ
    Tuz


    Yemeğin Tarifi
    1 adet patlıcan,patates,kabak,havuç ve 3 adet sivri biberi küçük küçük doğrayın.1 su bardağı sıvıyağı kızdırın.Sırayla patlıcan,patatesi kabak,havuç ve sivribiberleri kızartın.
    Kızarttığınız sebzeleri geniş bir kabın içinde karıştırın.4 diş dövülmüş sarmısağı,1 su bardağı yoğurdun içine alıp,sebzelerin üzerine gezdirin.
    2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın.İçine kırmızı biberi ekleyin.Yoğurdun üzerine döküp,servis yapın.

    Malzemeler
    500 gr. kuzu eti
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 adet havuç
    1 su bardağı bezelye
    Yarım demet dereotu
    1 çay fincanı yoğurt
    1 çay bardağı un
    3 adet yumurta
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyun, üzerine margarin, karabiber, tuz, arpacık soğanı ilave ederek kavurun. Havuçları halka şeklinde doğrayıp, etin üzerine koyun. Bezelye ve doğranmış dereotu ekleyip, 2 bardak su ilave edin. Kısık ateşte pişen eti fırın kabına yerleştirin.
    Ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın. Hazırladığınız sosu etin üstünü kapatacak şekilde dökün. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

    Ankara Tatlısı


    Malzemeler;

    1 su bardağı süt
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı tereyağ veya margarin
    1 paket kabartma tozu
    Alabildiği kadar un
    İç malzemesi için fındık ya da ceviz
    6 su bardağı şeker
    6 su bardağı su
    Hazırlanışı;

    Süt, sıvı yağ, erimiş tereyağı ya da margarin, un, kabartma tozunu karıştıralım ve kulak memesi kıvamında hamur haline getirelim. Ceviz büyüklüğündeki hamur kopartıp, poğaça gibi açalım. Ortasına ceviz ya da fındığı koyalım. Ardında hamurumuzun ağzını kapatalım. Kapatılan bölüm üste getirilerek tüm hamurlar aynı şekilde tepsiye dizelim. 180 - 200 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim. 6 su bardağı şeker ile 6 su bardağı suyu kaynatıp şurup yapalım. Tatlı soğuduktan sonra sıcak şurubu tatlının üzerine dökelim. Çok güzel bir tatlı, afiyet olsun.







  3. 3
    Ziyaretçi
    Çorbalar; aş, dutmaç, keşkek, miyane, sütlü, tarhana ve toyga çorbaları,

    et yemekleri; Ankara tavası, alabörtme, calla, çoban kavuması, ilişkik, kapama, orman kebabı, patlıcanlı et, sızgıç, siyel, siper,

    pilavlar; bici, bulgur pilavı, oğmaç aşı, pıt pıt pilavı,

    dolmalar; efelek dolması, mantı, şirden dolması (humbar), yalancı dolma,

    börekler- çörekler; alt-üst böreği, ay böreği, bohça, entekke böreği, hamman, kaha, kol böreği, papaç, Pazar böreği, tandır böreği ve yalkı







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 3 kişi