Bekletilmiş sütte kesilme, yoğurtta ise ekşime görülür neden

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Bekletilmiş sütte kesilme, yoğurtta ise ekşime görülür neden ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi

    Bekletilmiş sütte kesilme, yoğurtta ise ekşime görülür neden




    Soru: Bekletilmiş sütte kesilme, yoğurtta ise ekşime görülür neden ?







  2. 2
    İlk Yolcu
    Bayan Üye





    Cevap:
    Bekletilmiş sütte kesilme,yoğurtta ekşime görülme nedeni


    Çiğ süt sağımdan sonra hızlıca soğutulup işlenmelidir. Aksi durumlarda sütün uygun olmayan sıcaklıklarda taşınması veya depolanması ile çiğ sütte bulunan mikroorganizmaların üremesi hızlanarak sütün pH'ı düşer. Düşük pH'lı süt ısıl işlem görürse sütte kesilme meydana gelir.

    Pıhtılaşması tamamlanan yoğurt 10 °C nin altına soğutulur. Bunun için yoğurdu kısa bir süre oda ısısında beklettikten sonra soğutma yapılması idealdir. Soğutmanın ani yapılması yapı bozukluğuna, yetersiz yapılması ise tatta ekşiliğe neden olur.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi