Paketlenmiş ürünlerin içine konulan katkı maddeleri nelerdir

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Paketlenmiş ürünlerin içine konulan katkı maddeleri nelerdir ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1

  2. 2
    Gülcan
    Usta Üye





    Cevap: paketlenmiş ürünlerin içine konulan katkı maddeleri

    Katkı Maddesi Fonksiyonu Örnekler* Hangi gıdalarda kullanıldığı Kıvam verici/koruyucu Alginates, Lecithin, Mono-& Diglycerides, Methyl Cellulose, Carrageenan, Glyceride, Pectin, Guar Gum, Sodium Aluminosilicate Fırında pişirilen gıdalar, Kek karışımları, Salata sosları, Dondurma, Peynir süreci, Hindistan cevizi, Sofra tuzu Besin değerini artırmak/korumak
    katkı maddeleriVitamins A and D, Thiamine, Niacin, Riboflavin, Pyridoxine, Folic Acid, Ascorbic Acid, Calcium Carbonate, Zinc Oxide, Iron Un, Ekmek, Bisküviler, Kahvaltılık tahıl ürünleri, Pasta, Margarine, Süt, İyotlu tuz, Jelatin tatlılar Lezzetli ve sağlığa yararlı halini korumak Propionic Acid & its Salts, Ascorbic Acid, Butylated Hydroxy anisole (BHA), Butylated Hydroxytoluene (BHT), Benzoates, Sodium Nitrite, Citric Acid Ekmek, Peynir, Krakerler, Dondurulmuş ve kurutulmuş meyveler, Margarin, Domuz yağı, Patates cipsleri, Kek karışımları, Et Hafif yumuşaklık/sertlik sağlama; Asitlik/alkalilik kontrolü Yeast, Sodium Bicarbonate, Citric Acid, Fumaric Acid, Phosphoric Acid, Lactic Acid, Tartrates
    Kekler, Kurabiyeler, Hızlı ekmekler, Krakerler, Tereyağı, Çikolatalar, Yumuşak içecekler Lezzet artırıcı veya istenilen rengi sağlayıcı Cloves, Ginger, Fructose, Aspartame, Saccharin, FD&C Red No.40, Monosodium Glutamate, Caramel, Annatto, Limonene, Turmeric Baharatlı kek, Kızıl ekmek, Yumuşak içecekler, Yoğurt, Çorba, Şekerlemeler, Fırında pişen gıdalar, Peynirler, Reçeller, Sakız







+ Yorum Gönder
paketlenmiş ürünlerin içine konulan katkı maddeleri,  paketlenmiş ürünlerin içine konan katkı maddelerinin sağlığımıza etkileri,  paketlenmiş ürünlerin uzun süre saklanabilmesi için içlerine katkı maddeleri eklenir
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 4 kişi