İnsanlar tarafından besin olarak kullanılan bitkiler

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden İnsanlar tarafından besin olarak kullanılan bitkiler ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi

    İnsanlar tarafından besin olarak kullanılan bitkiler





  2. 2
    Forumacil
    Özel Üye





    Cevap: insanlar tarafından besin olarak kullanılan bitkiler



    insanlar tarafından besin olarak kullanılan bitkiler hakkında bilgi





    Çilek Faydaları: Körpe ve bol sulu çilekler sistemi temizliyor Cilt sorunları olanlar için de iyi bir meyvedir Böbrek, idrar yolları ve bağırsak sorunları için de birebirdir Ayrıca diş etlerini güçlendiriyor, dişlerdeki tartarı önlüyor, ağız kokularını ve boğaz ağrılarını gideriyor Çilekte yüksek oranda C vitamini bulunduğu gibi, yüksek tansiyon ve kolesterolü düşüren maddeler içeriyor Çilek C vitamini ihtiyacını karşılar Ayrıca bol miktarda potasyum içerir ve lifli besinler arasında önemli bir yer tutar Diyabetli hastalar, çileğe şeker ilave etmemek şaartıyla bu meyveyi bol bol yiyebilirler

    Dut Faydaları: Beyaz dut yaprakları idrar söktürür Vücutta biriken suyu boşaltır Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak solucanlarını söktürür
    Fructus Mori nigri Meyvalardan hazırlanan şurup, gargara halinde, ağız ve boğaz hastalıklarına (pamukçuk) karşı kullanılır

    Elma Faydaları: Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzak tutar İki elma yerseniz, kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korunmuş olursunuz Kolesterolü yok eder ve kabızlığı önler Sindirimi kolaylaştırır Kokusu rahatlatır ve kan basıncını düşürür Artrit, romatizma ve gut hastalıklarına karşı da yararlıdır

    Enginar Faydaları: Kandaki üre ve kolesterolü düşürür İdrar söktürür Kandaki şeker miktarını ayarlar Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler Böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı olur Prostat, meme ve rahim ağzı kanserine karşı iyi gelir Enginarın içinde bulunan Silymarin maddesinin, hücrelerin hasar görmesini engellediğine işaret eden araştırmacılar, ayrıca Silymarin maddesinin, prostat, meme ve rahim ağzı kanserini önleme konusunda da etkili olduğunu belirtti Enginarın içinde, fiber, magnezyum, folate ve C vitamini bulunduğu, bu sebzeyi bol miktarda tüketenlerin, bulundukları yaşın daha altında gösterdikler

    Fındık Faydaları: Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir Vücuda kuvvet verir Nekahat devresinin çabuk geçmesini sağlar

    Greyfurt Faydaları: C vitamini bakımından çok zengindir Yarım greyfurt günlük C vitamini ihtiyacının yüzde altmışını sağlar Kolesterol oranını düşüren pektin maddesi bulunur Kansere karşı koruyucu özellik taşır İştah açar

    Hindistancevizi Faydaları: İdrar söktürür Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur Mide ağrılarını giderir

    Hurma Faydaları: Kalbimizin yeni dostu bulundu: Hurma Bugüne dek kalp ve damar hastalıklarından korunmada elmanın sihirli gücü biliniyordu İsrailli bilimadamları kalbin gerçek dostunun hurma olduğunu kanıtladı İsrailli bilim adamları, hurmanın, kalp ve damar hastalıklarından korunmak için önerilen elmadan daha etkili olduğunu açıkladılar İsrail’de yapılan bir araştırmada, elma ve hurmanın yararları karşılaştırıldı Hurmanın lif, mineral ve fenol açısından zengin olduğunu söyleyen bilim adamları, elmada daha fazla bakır ve çinko bulunduğunu, buna karşılık hurmada sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir miktarlarının elmadan iki kat fazla olduğunu belirttiler Bilim adamları, düzenli yenilmesi halinde kalp ve damar hastalıkları riskini azaltan bu meyvelerin içindeki yararlı maddelerin daha çok kabuklarında bulunduğunu kaydettiler

    Karpuz Faydaları: Vücuttaki toksinleri temizler ve böbrekteki kumları eriterek sıhhat ve zindelik kazandırır Ayrıca kemik gelişimine de yardımcı olur

    Kavun Faydaları: Kavun meyve olarak çok yenildiği gibi tohumları (çekirdekleri) de tıbbi olarak kullanılmaktadır Olgun kavunların çekirdekleri kurutulur Çekirdekler halk tababetinde öksürüğe karşı (çekirdekleri suda, suyu yarıya ininceye kadar kaynatılıp içilmesiyle) kullanılır Ayrıca kavun, sinirleri yatıştırır, böbreklerdeki kanı temizler, taşların düşürülmesine yardımcı olur Barsaklarda ülser ya da iltihab olanlarla, şeker hastaları ve yüksek tansiyonu olanlar yememelidir

    Kayısı Faydaları: Çekirdeklerinden yağ elde edilir Etli meyvesi şeker, organik asitler ve C vitamini ihtiva etmesi bakımından önemlidir Çekirdek içinden elde edilen yağ badem yağı yerine, yaprakları derelerde balıkları sersemleterek tutmak için kullanılır

    Kestane Faydaları: Kabuklarının suda kaynatılması ile elde edilen çay, ateş düşürür ve sinirleri yatıştırır Meyvesi kasları kuvvetlendirir Kan dolaşımını düzenler Varis ve basur memelerinin meydana gelmesini önler Karaciğer yorgunluğu ve şişliğini geçirir Kansızlığı giderir Damar sertliği ve yüksek tansiyondan şikayet edenlerle, şeker hastaları yememelidir

    Kiraz Faydaları: Aspirin yerine kiraz Kiraz yemek ağrıların dindirilmesinde aspirinden çok daha etkili oluyor Michigan eyaletinde yaşayanlar, bu yörede çok yetiştiğinden, bol bol kiraz yiyorlar Kimileri bu meyvenin gut ve mafsal iltihabından kaynaklanan ağrılara birebir olduğunu ileri sürüyor Michigan Eyalet Üniversitesi’nden Muraleedharan Nair kirazda bulunan ve ”antosiyanin” olarak bilinen kırmızı renkteki kimyasalların bu etkiyi yaratabileceğine dikkat çekiyor Nair ve ekibi genelde uygulanana deneylerden yararlanarak söz konusu belişimlerin aspirin ve ibuprofen gibi ağrı kesicilerde bulunan enzimleri içerip içermediğini araştırdı Ardından kimyasalların serbest radikallerin zararlı etkilerini yok edici özelliklerini inceleyerek bunları vitaminlerle karşılaştırdı Sonuçta, 20 kirazda 12-25 miligram arasında antosiyanin bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu görüldü Kirazda bulunan antosiyanin maddesinin E ve Ca vitaminlerine benzer antioksidan etkiler yarattığına da tanık olundu Nair’e göre, günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla özdeş etki yaratıyor Nair kirazdaki antosiyaninin tablete dönüştürülmesine çalışıyor

    Muz Faydaları: Folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından son derece zengin bir meyvedir Potasyum krampları önler

    Nar Faydaları: Vücudu kuvvetlendirir İshali keser Burun poliplerine faydalıdır Şerit düşürür Kalbi kuvvetlendirir Mide, bağırsak hastalığı olanlar, küçük çocuklar ve hamileler fazla kullanmamalıdır

    Portakal Faydaları: Antioksidantlar ile dolu bir meyve Kanseri önleyici olarak bilinen bütün maddeleri içeriyor Ayrıca bol miktarda C vitamini içeriyor Kilo almaya engel olur Kandaki kolestorolü düşürürVucüdun C vitamini, potasyum, protein, B ve E vitaminleri ile kalp hastalıkları ve antikanserojen maddeler ile kanser riskini azaltıyor, kolestorolü düşürüyor

    Şeftali Faydaları: Çiçekleri kabızlığı giderir ve barsak solucanlarını düşürür Meyvesi hazmı kolaylaştırırİdrar yollarını temizler Bol miktarda idrar söktürür Basur memelerinden doğan şikayetleri giderir Safra kesesi ve böbrekler için faydalıdır







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi