Zararlı bakteriler nelerdir

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Zararlı bakteriler nelerdir ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi


  2. 2
    İlk Yolcu
    Bayan Üye





    Cevap: zararlı bakteriler kısa bilgi

    Patojenik (Zararlı) bakteriler hastalıklara sebep olurlar.
    Bu bakteriler tehlike sınırı olarak tanımlanan -4 ile 60 °C tehlike aralığında ürerler ve genellikle gıda maddelerinin tat koku yada görünüşünü değiştirmezler.
    Hastalık yapıcı bakteri sporları pişirme, soğutma ve benzeri işlemlere karşın bakteriler ölse bile sporlar canlı kalır ve üremeye devam ederler.
    Güvenli olmayan sıcaklık derecelerinde uzun süre beklemiş yiyecekler görüntü ve koku açısından iyi durumda olsalar bile tüketmek tehlike yaratabilir.
    Gıdalardaki tüm toksinler pişme operasyonuna karşı dayanıklı değildir.

    Örneğin:
    Clostridium botulinum’un toksini olan botulizm toksini 10 dakikalık kaynatma işlemi ile inaktive edilebilir.
    Buna karşılık toksinlerin pek çoğu ısıya karşı dayanıklıdır.
    Staphylococcus toksinleri de yüksek sıcaklığa karşı dayanıklıdır.

    Başlıca patojenik bakteriler:
    •E. coli O157:H7
    •Campylobacter (kanlı ishal [dizanteri] )
    •Salmonella (gıda [besin] zehirlenmesi)
    •Clostridium botulinum [clostridium]
    •Staphylococcus
    •Mycobacterium tuberculosis
    •Streptokok
    •Pseudomonas
    •Shigella
    •Campylobacter (dizanteri , gıda zehirlenmesi)
    •Helicobacter pylori
    •Pseudomonas aeruginosa
    •Burkholderia cenocepacia
    •Mycobacterium avium (Granülositopeni)







  3. 3
    Ziyaretçi
    sağolun gerçekten güzel olmuş







  4. 4
    Ziyaretçi
    gerçekten bravo bu siteyi takdir ediyorum

+ Yorum Gönder
zararlı bakteriler,  zararli bakteriler,  zararlı bakteriler nelerdir,  yararlı ve zararlı bakteriler nelerdir kısaca,  zararlı bakteriler hakkında bilgi
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi