Yeşil Zeytin Evde Nasıl Yapılır

+ Yorum Gönder
Yudumla ve Soru(lar) ve Cevap(lar) Bölümünden Yeşil Zeytin Evde Nasıl Yapılır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1

  2. 2
    Mahmut
    Özel Üye





    Cevap: NASIL YAPTIM?

    Ben 4 kg.zeytin aldım.Bir tahtanın üstünde taş yardımıyla kırdım.Çekirdekleri kırılmayaca sadece zeytin yarılacak.Kırdığım zeytinleri 5kg.lık pet bidona doldurdum.Birazda arttı onu da küçük bir yoğurt kabına koydum.Üzerine normal çeşme suyu koydum.zeytinin suyunu sabah akşam döküp yeniden su doldurdum.Bu tatlandırma işlemi oluyor.En az bir hafta,en fazla 10 günlük süre içerisinde zeytin tatlanıyor.ara sıra zeytinin tadına bakın.Zeytinin acılığı gitmişse,tuzlu suyunu koyup işlemi bitirin.

    Tuzunu ayarlamak için;

    Zeytinin ağzına kadar su doldurup,daha sonra bu suyu bir kaba boşaltın.Bu işlemi tuzlu su artmasın diye yapıyoruz.Bu yolla tam ayarında su kullanmış oluyoruz.önce tek avucunuzla tuz atın,karıştırın.Yıkanmış bir yumurtayı suyun içine atın.Eğer yumurta su yüzeyine çıkıyorsa tuzu tamamdır.Eğer yüzeye çıkmıyorsa biraz daha tuz atın.Yumurta yüzeye çıkana kadar işleme devam edin.Tuz ayarını yaptıktan sonra zeytinin üzerine dökün ve ağzını kapatın.Yeşil zeytinimiz hazır Üzerine limon sıkın,biraz sızma zeytinyağı gezdirin.Seviyorsanız acı biberde atın.İlk kahvaltıda zeytininizi çıkarıp yiyebilirsiniz afiyet olsun….







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi